Ένα χαρακτηριστικό άρθρο Δημιουργιστικής παραπλάνησης

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Δημιουργισμός

Κριτική στο άρθρο ενός Δημιουργιστή

Το περιοδικό "ο Ερευνητής της Αλήθειας", είναι ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Ορθόδοξο περιοδικό, του οποίου ο εκδότης, πρώην Προτεστάντης, με μακροχρόνια έρευνα και κόπο οδηγήθηκε στην Εκκλησία του Κυρίου, περνώντας από πλήθος αιρέσεις και αποβάλλοντας σταδιακά όλες τις παλιές αιρετικές του ιδέες. Παρ' όλα αυτά, ένα θέμα (επιστημονικής και όχι δογματικής φύσεως), είναι ακόμα στη σκέψη του συγκεχυμένο, το θέμα της Εξέλιξης. Γι' αυτό και συχνά φιλοξενεί στο περιοδικό του άρθρα εναντίον της Εξέλιξης, (το μοναδικό μελανό σημείο του περιοδικού του), τα οποία δεν θα έπρεπε να έχουν θέση σε ένα περιοδικό αληθείας και ευθύνης απέναντι στην αλήθεια και στον αναγνώστη. Με ένα τέτοιο άρθρο του περιοδικού του, θα ασχοληθεί το παρόν θέμα μας.

.

Με εξέπληξε δυσάρεστα το δεύτερο μονοσέλιδο άρθρο του τεύχους Νο 44 του Ερευνητή της Αλήθειας, (Φθινόπωρο 2008). Το περιοδικό αυτό, μεταξύ μιας πλειάδας καταπληκτικών άρθρων για τη Χριστιανική πίστη, στη σελίδα 4 φιλοξενούσε και ένα τόσο εσφαλμένο άρθρο, που σε μία μόνο σελίδα, συμπύκνωσε τόση άγνοια και τόση παραπλάνηση, που ούτε ένας μαθητής του Γυμνασίου δεν θα μπορούσε να γράψει.

Πρόκειται για το άρθρο: "Τι ήταν οι... πιθηκάνθρωποι", που βρίθει από πλήρη άγνοια της Εξελικτικής θεωρίας, αλλά περιέχει και πολλά προβληματικά σημεία ως προς τη Χριστιανική πίστη. Δεν εξετάζω εδώ, ούτε θίγω τη Χριστιανική πλευρά του Χριστιανού αυτού αδελφού που το έγραψε, που πιθανότατα είναι πολύ πιο μπροστά από εμένα στη Χριστιανική του πορεία προς την αγιότητα. Εξετάζω τις γνώσεις του και την έλλειψη ευθύνης του απέναντι σε αυτούς τους οποίους αναλαμβάνει να "πληροφορήσει", για ένα θέμα το οποίο ο ίδιος αγνοεί πασιφανώς, και διαστρεβλώνει κατάφορα, όχι μόνο από πλευράς επιστήμης, αλλά και από την πλευρά της ίδιας της Χριστιανικής πίστης! Και δυστυχώς παρόμοια άρθρα, δεν είναι εξαίρεση, αλλά ΚΑΝΟΝΑΣ, μεταξύ των δημιουργιστικών άρθρων, που προδίδουν το εξαιρετικά χαμηλό γνωστικό επίπεδο των οπαδών της δημιουργιστικής πλάνης.

Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε περιληπτικά το άρθρο αυτό, για να πάρουμε μία ακόμα ιδέα από... Δημιουργισμό!

 

Περιληπτική ανάλυση του Δημιουργιστικού άρθρου

Το άρθρο ξεκινάει με μια ΠΡΟΣΒΟΛΗ στην αξιοπιστία της Αγίας Γραφής, αναφέροντας:

"Σε μια εποχή που δεν απέχει πολύ από εμάς, πριν περίπου 10.000-15.000 χρόνια, παρουσιάστηκε πάνω στη γη, στην περιοχή της Μεσοποταμίας, δημιουργημένο από το Θεό, το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι."

Φαντάζει οξύμωρο, να βλέπει κάποιος έναν Δημιουργιστή, ο οποίος ισχυρίζεται ότι σέβεται την αξιοπιστία της Αγίας Γραφής, να την αμφισβητεί ευθέως, και ευθύς αμέσως με το ξεκίνημα του άρθρου του! Γιατί η Αγία Γραφή, τοποθετεί τον Αδάμ και την Εύα, όχι πριν από 10.000 - 15.000 χρόνια (sic), αλλά πριν από 6.000 χρόνια κατά το (παραχαραγμένο) Εβραϊκό κείμενο, και πριν από 7.500 χρόνια, κατά το αρχαιότερο και απείραχτο ακόμα κείμενο των Εβδομήκοντα.

Ο υπολογισμός αυτός από τον αρθρογράφο, χρονολογήσεων τόσο μακρινών, από αυτές που μας δίνει η Αγία Γραφή για τον Αδάμ και την Εύα, (κοινός και σε άλλα Δημιουργιστικά άρθρα και βιβλία, από τα οποία προφανώς αντιγράφει), προδίδει όχι μόνο την αμφισβήτησή του για την ακρίβεια της Αγίας Γραφής, αλλά και την "παπατζίδικη" νοοτροπία των Δημιουργιστών. Όχι μόνο δεν μας παρέχει την παραμικρή απόδειξη, για τις αυθαίρετες αυτές χρονολογήσεις που λέει, (ούτε καν αναφορά σε κάποια αξιόπιστη πηγή), αλλά αντικαθιστά την επιστημονικά αποδεδειγμένη χρονολόγηση (7.500) της Αγίας Γραφής, με δύο χρονολογήσεις, που η μία απέχει από την άλλη... 50%!!! Από τα 10.000 ως τα 15.000 χρόνια πριν! Τόσο "ακριβής" είναι η χρονολόγηση που εμπιστεύεται, αντί για τη χρονολόγηση της Αγίας Γραφής! Και φυσικά απέχουν τόσο πολύ αυτά τα δύο νούμερα, για να... μειώσει την πιθανότητα να αποδειχθεί λάθος η αυθαίρετη αυτή δήλωση, και να μην είναι εύκολη (κατά τη γνώμη των Δημιουργιστών), η απόδειξη της απόκλεισής τους από τις επιστημονικές χρονολογήσεις. Αλλά και εδώ κάνουν λάθος! Γιατί όπως θα δούμε στη συνέχεια, οι παλαιοντολογικοί χρόνοι είναι τόσο μεγάλοι, που δεν τους σώζουν ούτε τα 15.000 χρόνια!

Όμως στην ίδια αυτή πρόταση, κάνει μία ακόμα γκάφα, επιστημονική αυτή τη φορά. (Γιατί δεν έχω την απαίτηση να έχει παρατηρήσει στην Αγία Γραφή, τη διαφορά της δημιουργίας του κατ' εικόνα ανθρώπου στην 6η Δημιουργική ημέρα, από τον καθ' ομοίωσιν άνθρωπο στην 7η, ούτε τη διαφορά βιολογικής πατρότητας, από την πνευματική πατρότητα του Αδάμ). Γράφει, όπως είδαμε, ότι "το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι πλάσθηκε στη Μεσοποταμία", και συνεχίζει με την εξής πρόταση: "Από το ζευγάρι αυτό προέρχονται όλες οι φυλές της γης". Κάτι όμως, που η επιστήμη έχει αποδείξει λάθος, γιατί είναι γενετικά αποδεδειγμένο, ότι το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι των προγόνων μας, πλάσθηκε στην Αφρική! Εάν είχε πει, ότι το ζευγάρι αυτό, είναι το πρώτο που πλάσθηκε καθ' ομοίωσιν Θεού, τότε θα είχε δίκιο. Αλλά η εμμονή κάποιου να το παρουσιάζει ως βιολογικούς προγόνους όλης της ανθρωπότητας, τον εκθέτει ως επιστημονικά (αλλά ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ) αδιάβαστο!

Μετά λοιπόν από την προσβολή του στην αξιοπιστία της Αγίας Γραφής, ο Δημιουργιστής αρθρογράφος συνεχίζει ως εξής:

"Ενώ στην περιοχή της Μεσοποταμίας, οι άνθρωποι ανέπτυσσαν με γρήγορα βήματα πολιτισμό, η αύξηση του πληθυσμού και ο ανταγωνισμός για την ιδιοκτησία της γης, δημιούργησαν μεταναστευτικά ρεύματα προς όλες τις κατευθύνσεις αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής. Αλλά η μετανάστευση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να αποκοπούν οι μετανάστες από τα κέντρα του πολιτισμού κι έτσι να σημειώσουν πολιτιστική οπισθοδρόμηση. Έτσι έχουμε την εμφάνιση ανθρώπων των σπηλαίων, τη λίθινη εποχή κλπ."

Εδώ ο Δημιουργιστής αρθρογράφος, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα ευρήματα της παλαιοντολογίας, για ανθρώπους των σπηλαίων, μας πληροφορεί, ότι η "λίθινη εποχή", είναι μετά από... την "εποχή των μετάλλων"! Γιατί όταν ο Αδάμ, έζησε το 5.500 π.Χ. κατά την Αγία Γραφή και τη Γεωλογία (όπως αποδείχθηκε με τους παραπάνω δεσμούς), ήταν η εποχή των μετάλλων! Μάλιστα η εποχή αυτή, ξεκίνησε περίπου 1000 χρόνια προ του Αδάμ, όπως μπορείτε να δείτε στον σχετικό πίνακα. Και η εποχή του λίθου, όπως μπορείτε να δείτε στον ίδιο πίνακα, ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ! Όμως ο  Δημιουργιστής αρθρογράφος, έχει διαφορετική γνώμη, από τους Παλαιοντολόγους. Κατ' αυτόν, και κατά την εντελώς αυθαίρετη και αστήρικτη δήλωσή του, πρώτα υπήρξε ο πολιτισμός, και μετά ακολούθησε η εποχή του λίθου! Κάτι βέβαια εντελώς αντίθετο με όλες τις παλαιοντολογικές ανακαλύψεις!

Όμως το ρεσιτάλ αντιεπιστημονικότητας, δεν σταματάει εδώ. Έχει και συνέχεια! Γιατί μας λέει:

"Επιπλέον κάτω από νέες δυσμενείς συνθήκες οι μετανάστες, υπέστησαν γενετικές μεταβολές οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων ανθρωπίνων φυλών που διέφεραν μορφολογικά από τους προγόνους τους ( π.χ. η φυλή των Νεαντερταλ κ.ά). Οι άνθρωποι αυτοί ως πολιτισμικά κατώτεροι δεν κατάφεραν τελικά να επιβιώσουν και έτσι εξαφανίστηκαν. Η δημιουργία μέσα σε 5.000-10.000 χρόνια ανθρωπίνων ομάδων νεαντερτάλιου τύπου ήταν απολύτως δυνατή"

Κάπου εδώ, οι έχοντες έστω και στοιχειώδη γνώση του θέματος, αρχίζουν να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο, για τα όσα διαβάζουν! Προσέξτε, πόσα προβλήματα έχει η νέα αυτή δήλωση!

1) Αποδέχεται την Εξελικτική διαδικασία της Φυσικής επιλογής, την οποία υποτίθεται ότι... αναιρεί! Γιατί αν δέχεται ότι οι περιβαλλοντικές και άλλες "δυσμενείς συνθήκες", είναι αρκετές για να λειτουργήσουν ως μοχλός φυσικής επιλογής, και να αλλάξουν μορφολογικά τον άνθρωπο, τότε ουσιαστικά δέχεται τη λειτουργία της Εξέλιξης, έστω και αντίστροφα! Γιατί φυσικά λειτουργεί και αντίστροφα η Εξέλιξη.

2) Εμφανίζει τους ανθρώπους του Νεάντερνταλ, ως... μεταγενέστερους από τον Αδάμ, ο οποίος φυσικά ήταν Χόμο Σάπιενς - Σάπιενς, όπως εξάγεται από την εποχή και την περιοχή που έζησε, και από τη γραμμή των απογόνων του, που είναι γνωστή! Στην πραγματικότητα όμως, είναι αποδεδειγμένο από το απολιθωματικό αρχείο, ότι οι Νεάντερταλ εμφανίσθηκαν στη γη, πολύ ενωρίτερα από τον δικό μας τύπο ανθρώπου, και έζησαν σε συγκεκριμένες περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας. Όμως κατ' αυτόν, εμφανίσθηκαν... μετά! Σε πείσμα όλων των παλαιοντολογικών ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΠΛΕΟΝ ευρημάτων!

3) Κατά τον Δημιουργιστή, "Η δημιουργία μέσα σε 5.000-10.000 χρόνια ανθρωπίνων ομάδων νεαντερτάλιου τύπου" (μετά τον Αδάμ), "ήταν απολύτως δυνατή". (Αυτή η ακρίβειά στις χρονολογήσεις του, "με σκοτώνει"!) Προσέξτε λοιπόν τι μας λέει εδώ: Εφ' όσον (κατ' αυτόν πάντα), ο Αδάμ έζησε πριν από 10.000 - 15.000 χρόνια, (κατά την Αγία Γραφή όπως είπαμε, έζησε 7.500 χρόνια πριν), τότε, ο άνθρωπος του Νεάντερταλ, κατ' αυτόν, έζησε πριν από 5.000 ως 10.000 χρόνια!!! Μόνο που τότε... ο άνθρωπος του Νεάντερταλ είχε ήδη προ πολλού εξαφανισθεί! Οι τελευταίοι Νεάντερταλ, εξαφανίσθηκαν πριν από 30.000 χρόνια, δηλαδή οι τελευταίοι Νεάντερταλ ήταν δύο φορές παλαιότεροι, από την αρχαιότερη χρονολόγηση που κάνει για τη δημιουργία του Αδάμ!

4) Όμως στην ίδια του φράση, υπάρχει και κάτι ακόμα. Η χρονολόγησή του, για το ρυθμό της Εξελικτικής διαδικασίας, είναι τόσο αισιόδοξη, που αν ήταν αληθινή, οι Εξελικτές επιστήμονες θα πετούσαν τη σκούφια από τη χαρά τους! Εάν 5.000 ως 10.000 χρόνια, ήταν επαρκή, για τη μετατροπή του Σάπιενς σε Νεάντερταλ, τότε καταρρίπτεται ολόκληρο το Δημιουργιστικό οικοδόμημα, που θέλει την Εξελικτική διαδικασία αδύνατη, και σε καμία περίπτωση τόσο αποτελεσματική, ώστε να δημιουργεί αποκλίσεις της τάξης του 0,1% στον γενετικό κώδικα ενός είδους, σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, όπως διαφέρει ο δικός μας ανθρωπο-τύπος, από του Νεάντερταλ! Στην πραγματικότητα η εξελικτική διαδικασία είναι πολύ πιο αργή, και όχι 5-10 χιλιάδες χρόνια δεν φθάνουν, για τόσες διαφοροποιήσεις στο γενετικό μας κώδικα και στην εμφάνισή μας, αλλά ούτε 500.000 χρόνια! Παρ' όλα αυτά, ο Δημιουργιστής αυτός, μας διδάσκει ότι μια τέτοια εξελικτική ταχύτητα, "ήταν απολύτως δυνατή"!

5) Πέραν όμως των ανωτέρω, η κατάσταση είναι ακόμα πιο αστεία, με το εν λόγω άρθρο. Το άρθρο αυτό, έχει ως θέμα του "τους πιθηκανθρώπους". Όμως οι Νεάντερταλ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΙΘΗΚΑΝΘΡΩΠΟΙ, αλλά ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΙ με τα όλα τους! Αν ο αρθρογράφος, μας μιλούσε για κάποιο είδος Αυστραλοπιθήκων για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να δεχθούμε τον αντιεπιστημονικό όρο "πιθηκάνθρωποι". Γιατί πράγματι, οι Αυστραλοπίθηκοι, είναι "κάπου στη μέση". Αλλά από πού και ως πού, οι Νεάντερταλ, είναι: "πιθηκάνθρωποι"; Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος αυτός, όχι μόνο δεν έχει ιδέα τι είναι και πώς έμοιαζαν οι Νεάντερταλ, αλλά ούτε καν γνωρίζει ότι υπάρχουν ένα σωρό άλλα είδη, που πράγματι έμοιαζαν και με άνθρωπο και με πίθηκο. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ!

Εδώ λοιπόν, συμβαίνουν δύο τινά: Ή ο αρθρογράφος, ανέλαβε να μας διαφωτίσει σε ένα ζήτημα, στο οποίο ο ίδιος έχει μαύρα μεσάνυχτα, ή γνώριζε ότι οι αληθινοί "πιθηκάνθρωποι" έζησαν πολύ ενωρίτερα από τον Αδάμ, και μη βρίσκοντας τρόπο να καλύψει αυτό το χρονικό κενό, επιχείρησε να εξαπατήσει τον αναγνώστη, αναφέροντας τον Νεάντερταλ, που έζησε πολύ αργότερα, και "τραβώντας" όσο μπορούσε τις χρονολογήσεις του Αδάμ προς τα πίσω, για να τον συναντήσει!

Επειδή όμως ο άνθρωπος αυτός είναι απ' ό,τι φαίνεται πιστός Χριστιανός, και η εξαπάτηση δεν είναι Χριστιανικό χαρακτηριστικό, δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αποδεχθώ τη δεύτερη εκδοχή, και απλώς πιστεύω ότι για το θέμα στο οποίο αρθρογραφεί εδώ, έχει πλήρη άγνοια! Απλώς ανέφερε στην τύχη το πρώτο όνομα που του ήρθε στο μυαλό, για να δικαιολογήσει την ύπαρξη πιθηκανθρώπων, έτσι, χωρίς έρευνα, χωρίς γνώση του ζητήματος, απλώς για να νιώσει καλύτερα ψυχολογικά ο ίδιος, δικαιολογώντας έτσι την πίστη του, επειδή δεν είχε απαντήσεις.

 

Στη συνέχεια, προσπαθεί απεγνωσμένα να παρουσιάσει κάποια επιστημονική αναφορά, για να δικαιολογήσει την αυθαίρετη δήλωση που έκανε, ότι ήταν δυνατόν ο Χόμο Σάπιενς Σάπιενς να εξελιχθεί σε Χόμο Σάπιενς Νεάντερταλ, μέσα σε μόλις 5.000 ως 10.000 χρόνια. Και γι' αυτό, αναζητάει στήριγμα σε άρθρο του Σάιενς, ως εξής:

"Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου, έδειξε ότι η ανάπτυξη της γεωργίας, οι μεταβολές στις διατροφικές και οικιστικές συνήθειες αλλά και στις κλιματολογικές συνθήκες προκάλεσαν πλήθος πρόσφατων γενετικών αλλαγών στον άνθρωπο, ούτως ώστε να δικαιολογείται πλήρως η ύπαρξη διαφορετικών ανθρωπίνων φυλών. (Βλ. περ. "Discovery and Science", τεύχος 11, Απρίλιος 2006, σελ. 24).".

Ό,τι και αν γράφει το άρθρο αυτό, (το οποίο ο Δημιουργιστής αρθρογράφος δεν μας το παραθέτει αυτούσιο, αλλά το περιγράφει τελείως ρηχά), δεν έχει την παραμικρή σχέση με τους Νεάντερταλ και τη δήθεν μετάλλαξή τους από Σάπιενς, σε... 5-10 χιλιάδες χρόνια. Το περιοδικό εκείνο πιθανόν να γράφει για απλές μεταλλάξεις λόγω των διατροφικών και κλιματολογικών συνθηκών, ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ Χόμο Σάπιενς Σάπιενς. Μιλάμε για μεταλλάξεις πολύ μικρού εύρους, που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τόσο μεγάλες αλλαγές στη μορφή, όσο έχει ο Σάπιενς από τον Νεάντερταλ, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, όσο τα τελευταία 10.000 χρόνια! Και αυτό φαίνεται ο Δημιουργιστής αρθρογράφος να το γνωρίζει, γι' αυτό και δεν τολμάει να παραθέσει τα σημεία που ισχυρίζεται ότι δήθεν "δικαιολογούν πλήρως" τους ισχυρισμούς του, περί μετατροπής σε τόσο μικρό διάστημα του Σάπιενς σε Νεάντερταλ και απλώς παραφράζει φράσεις αποκομμένες από το περιβάλλον τους!

Η συνέχεια του Δημιουργιστικού άρθρου είναι η εξής:

"Αυτό που έχει σημασία στα συγκεκριμένα ανθρώπινα απολιθώματα δεν είναι τόσο η δομή του κρανίου και του σκελετού τους, όσο τα έργα τους. Κι αυτά δείχνουν τη δραστηριότητα ενός νου, ο οποίος δε μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως ανθρώπινος. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι υπήρχαν ίχνη φωτιάς καθώς και εργαλεία και όπλα φτιαγμένα από πέτρα ή οστά κοντά στους σκελετούς αυτών των ανθρώπων. Έτσι η παραδοχή όλων αυτών των ανθρωπίνων απολιθωμάτων σαν «ενδιάμεσοι εξελικτικοί κρίκοι» παραμένει εντελώς αβάσιμη και κινείται μονάχα μέσα στα πλαίσια της ...επιστημονικής φαντασίας των εξελικτικών."

Στα προηγούμενα λόγια του αρθρογράφου, φαίνεται ολοκάθαρα η πλήρης άγνοιά του για το τι λένε οι Εξελικτικοί, και τι σημαίνει η φράση: "ενδιάμεσοι εξελικτικοί κρίκοι". Γιατί φυσικά οι Εξελικτές, ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ τον άνθρωπο του Νεάντερταλ, ως "ενδιάμεσο εξελικτικό κρίκο", όπως ισχυρίζεται, αλλά ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ κλάδο της ανθρωπότητας! Με άλλα λόγια, δεν θεωρούμε εμείς οι Εξελικτές, τον Νεάντερταλ ως πρόγονό μας. Το πολύ να έγιναν κάποιες περιορισμένης έκτασης επιμειξίες με τον δικό μας ανθρώπινο τύπο, αλλά ως εκεί.

Άρα, η "επιστημονική φαντασία", για το τι πιστεύουμε, βρίσκεται μάλλον στο μυαλό του Δημιουργιστή αρθρογράφου, και όχι στο δικό μας! Γράφει μια ΔΙΚΗ ΤΟΥ, ΨΕΥΔΗ εκδοχή για το τι πιστεύει η Εξέλιξη, και μετά την... αναιρεί!

Φυσικά, ούτε λέξη δεν τολμάει να πει, για τους πραγματικούς ενδιάμεσους Εξελικτικούς τύπους, που ΔΕΝ είχαν τα πολιτισμικά στοιχεία που αναφέρει!

Συνεχίζει ως εξής:

"Συμβαίνει εδώ ότι συμβαίνει και με την περίπτωση της ανακάλυψης των... εξωγήινων. Με βάση ελάχιστα ευρήματα αμφιβόλου προελεύσεως προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι ανακάλυψαν ζωή σε άλλους πλανήτες. Το πείσμα των υλιστών να αποδείξουν τα αναπόδεικτα είναι απίστευτο! Το ίδιο απίστευτη είναι και η αμετανοησία τους."

Το "ρεσιτάλ" άγνοιας και ανακρίβειας συνεχίζεται με εντονότερο ρυθμό, καθώς ο "εκπαιδευτικός" Δημιουργιστής, μας πληροφορεί εδώ, ότι έχουν βρεθεί "ελάχιστα ευρήματα αμφιβόλου προελεύσεως" από... εξωγήινους! Εάν ως εδώ δεν έχετε ξεριζώσει όλα σας τα μαλλιά, αυτή τη φορά δεν θα γλιτώσετε την τριχόπτωση! Τώρα, το ποιος επιστήμονας, παρουσίασε ποτέ τέτοιου είδους ευρήματα εξωγήινων, παραμένει μυστήριο! Εκτός αν μπερδεύει τους επιστήμονες με ηθοποιούς σε διάφορες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, ή με διάφορους φαντασιόπληκτους φαρσέρ, που διαδίδουν "στημένες" ταινίες για εγχειρίσεις... εξωγήινων!

Και τι να πει κανείς, γι' αυτούς που υποτίθεται ότι "προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι ανακάλυψαν ζωή σε άλλους πλανήτες" που λέει; Ποιος επιστήμονας ισχυρίσθηκε ποτέ κάτι τέτοιο, και για ποιον πλανήτη; Άγνωστο! Γιατί είναι γνωστό σε όλους, ότι κανείς επιστήμονας ως τώρα, δεν ισχυρίσθηκε ποτέ ότι βρήκε ζωή σε άλλο πλανήτη, πέρα από κάποια αμφισβητούμενα ίχνη σε μετεωρίτες από τον Άρη, αλλά ως υπόθεση προς έρευνα, και όχι ως τεκμήριο!

Και αν πράγματι δηλαδή υπήρχε ζωή στον Άρη, ή σε άλλους πλανήτες, τι σχέση έχει αυτό με την Εξέλιξη; Μήπως ο Θεός δεν έχει τη δυνατότητα να φτιάξει ζωή όπου θέλει; Και αυτό δηλαδή ενοχλεί τους Δημιουργιστές;

 

Και τελειώνει το άρθρο του ως εξής:

"Αλλά για όλους αυτούς τους δασκάλους της αθεΐας που σκανδαλίζουν τους απλούς πιστούς με τις αντίχριστες θεωρίες τους ισχύει απόλυτα ο λόγος του Χριστού: «Αλίμονο σ' αυτούς που σκανδαλίζουν έναν που πιστεύει σε μένα, είναι προτιμότερο να κρεμάσουν μυλόπετρα στο λαιμό τους και να καταποντιστούν στην ανοιχτή θάλασσα» (Ματθ. 18,6). Έχουν άραγε συνειδητοποιήσει την τεράστια ευθύνη τους οι κράχτες του δαρβινισμού; Αμφιβάλλουμε."

Αναρωτιέμαι κι εγώ:

1. Πόση άγνοια χρειάζεται κάποιος, για να μπερδεύει την Επιστημονική Εξελικτική θεωρία με την... Αθεϊα, και αντί να επιτίθεται στην Αθεϊα, να επιτίθεται στην Εξέλιξη;

2. Πού είναι οι αντίχριστες θεωρίες; Σε αυτούς που διαψεύδουν τις χρονολογήσεις και τη φυσική αβίαστη ερμηνεία της Γενέσεως, όπως κάνει ο ίδιος, για να στηρίξει τις Δημιουργιστικές του θεωρίες, ή σε αυτούς που ερμηνεύουμε τη Γένεση με πλήρη λογική συνέπεια και συμφωνία με τις χρονολογήσεις της, με την Ορθόδοξη Θεολογία και με τα ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ευρήματα της επιστήμης;

3. Ποιος σκανδαλίζει τους απλούς πιστούς; Εμείς που του εξηγούμε την απόλυτη συμφωνία Αγίας Γραφής, Ορθοδοξίας και Εξέλιξης, ή αυτός ο ίδιος, που αμφισβητεί τις χρονολογήσεις της Γενέσεως, τη φυσική αβίαστη ερμηνεία της, την Ορθόδοξη Θεολογία περί Υποστατικής Αρχής και Εμφυσήματος, τα τεκμηριωμένα πορίσματα της επιστήμης, και που επιπλέον διαδίδει ψευδείς πληροφορίες για το τι διδάσκει η Εξελικτική θεωρία, για το τι έχει ανακαλυφθεί, και για το τι γράφουν τα επιστημονικά περιοδικά, στα οποία ισχυρίζεται ότι στηρίζει τα όσα λέει;

Έχει συνειδητοποιήσει ο εν λόγω Δημιουργιστής, ότι με την ανευθυνότητα που προδίδει το άρθρο αυτό, γίνεται αιτία να συκοφαντούνται οι πιστοί και να διασύρονται στα μάτια των απίστων, ως άσχετοι και ανεύθυνοι ή ως απατεώνες; Γιατί είναι γραμμένο: "εξ' αιτίας σας βλασφημείται το όνομα του Θεού μεταξύ των εθνών" (Ρωμαίους 2/β: 24). Εξ αιτίας τέτοιων δήθεν "απολογητικών" άρθρων, κατηγορούν οι Αθεϊστές τους Χριστιανούς για απάτη, σκοταδισμό και αγραμματοσύνη. Γιατί δεν γνωρίζουν όλοι οι άπιστοι, ότι υπάρχουν και Χριστιανοί, που ερμηνεύουν με συνέπεια την Ορθόδοξη πίστη, σε συμφωνία με την επιστήμη. Και νομίζουν ότι όλοι οι πιστοί ταυτίζονται με τις χοντροκομμένες θέσεις του παρόντος άρθρου. Και πλήθος άνθρωποι, αρνούνται τη Χριστιανική πίστη, επειδή νομίζουν ότι τέτοιου είδους άρθρα είναι χαρακτηριστικά του Χριστιανισμού, και όχι απλώς κάποιων απληροφόρητων και ανεύθυνων αρθρογράφων.

Στο ίδιο ζήτημα, θέλω να επιστήσω και την προσοχή του εκδότη του περιοδικού "ο Ερευνητής της αλήθειας", τον οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Γιατί πρόκειται για ένα καταπληκτικό περιοδικό όσον αφορά όλη την υπόλοιπη θεματολογία του, και εγώ τουλάχιστον το "ρουφάω" κυριολεκτικά όταν το λαμβάνω, λόγω της υψηλής του ποιότητας θεμάτων. Στο θέμα της Εξέλιξης όμως, ο εκδότης του, λόγω άγνοιας του θέματος, εμμένει στην προώθηση παρόμοιων παραπλανητικών και συκοφαντικών για τη Χριστιανική πίστη άρθρων.

Κατανοώ ότι το θέμα της Εξέλιξης δεν είναι θεολογικό, ούτε κρίνεται η σωτηρία κάποιου, από το αν πιστεύει στην Εξέλιξη ή όχι. Γι' αυτό και ο εκδότης, δεν έχει αφιερώσει τον απαιτούμενο χρόνο να εμβαθύνει στο θέμα, και δέχεται να δημοσιεύει οτιδήποτε ανακρίβειες του στέλνουν, διάφοροι επίδοξοι "απολογητές" της άγνοιας για το θέμα αυτό. Είτε λοιπόν, (αν θέλει να ασχοληθεί με το θέμα), θα πρέπει να αφιερώσει χρόνο, και να εμβαθύνει, για να μην εκτίθεται το περιοδικό του, και σκανδαλίζει και τον κόσμο, είτε να πάψει να ασχολείται με ζητήματα που αγνοεί.

Ναι, δεν χάνει κάποιος την ψυχή του, αν δεν πιστεύει στην Εξέλιξη. Τη χάνει όμως, όταν από ανευθυνότητα γίνεται αιτία να σκανδαλίζονται και να χάνονται ψυχές, πληροφορημένες στον τομέα της επιστήμης, που σχηματίζουν κακή εντύπωση για το σύνολο της Ορθόδοξης πίστης, εξ αιτίας ενός κακού άρθρου που επιτίθεται σε τεκμηριωμένα ζητήματα της επιστήμης, σαν αυτό το οποίο επιδείξαμε εδώ.

Ας εφαρμόσουν λοιπόν οι εμπλεκόμενοι στον εαυτό τους, τα τελευταία λόγια του Δημιουργιστή αρθρογράφου, και ας είναι στο μέλλον περισσότερο προσεκτικοί:

"«Αλίμονο σ' αυτούς που σκανδαλίζουν έναν που πιστεύει σε μένα, είναι προτιμότερο να κρεμάσουν μυλόπετρα στο λαιμό τους και να καταποντιστούν στην ανοιχτή θάλασσα» (Ματθ. 18,6)."

Έχουν άραγε συνειδητοποιήσει την ευθύνη τους απέναντι στους απίστους, ή στους αστήρικτους, οι κράχτες του Δημιουργισμού; Αμφιβάλλουμε!