2009: Έτος προς τιμήν του Δαρβίνου!

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Εξελικτική πορεία

Τη χρονιά αυτή, η ανθρωπότητα τιμά έναν μεγάλο επιστήμονα, που μας δίδαξε τον τρόπο που ο Θεός έπλασε τη ζωή στη γη.

Η ανθρωπότητα οφείλει πολλά σε μεγάλους (και μικρούς) επιστήμονες, που ο Θεός τους φώτισε να αντιληφθούν τα μεγαλεία της δημιουργίας Του. Σε αυτούς οφείλουμε ιδιαίτερα εμείς οι πιστοί, τον θαυμασμό και το δέος που μας προκαλεί η διείσδυση των ορίων της γνώσης μας, σε λεπτομέρειες της δημιουργίας του Παντοδυνάμου.

.

200 χρόνια συμπληρώνονται φέτος, από τη γέννηση του Κάρολου Δαρβίνου, και 150 χρόνια από το 1859, έτος κατά το οποίο εξέδωσε το βιβλίο του: "Η καταγωγή των ειδών", το οποίο άλλαξε για πάντα τον τρόπο που η ανθρωπότητα φανταζόταν τη δημιουργία του κόσμου. Η ανθρωπότητα τιμά δικαίως τον μεγάλο επιστήμονα, χαρακτηρίζοντας το 2009 ως "Έτος Καρόλου Δαρβίνου". Και μόνο μερικοί φανατικοί θρησκευόμενοι υποδέχθηκαν τη νέα αυτή χρονιά με ένα σπασμωδικό μπαράζ αστείων Δημιουργιστικών άρθρων...

Πρόκειται για έναν επιστήμονα, που αγάπη του για την αλήθεια τον οδήγησε σε συναρπαστικά ταξίδια προς αναζήτηση του τρόπου με τον οποίο διαμορφώθηκε η ζωή στη γη, και στη διατύπωση μιας πρώτης σοβαρής και επιστημονικής θεώρησης του ΤΡΟΠΟΥ με τον οποίο ο Θεός δημιούργησε τη ζωή στη γη, με την απροσμέτρητη ποικιλία της, και τον ιδιοφυή σχεδιασμό της.

Βέβαια ο Δαρβίνος, υπάρχοντας τέκνο της αιρετικής Δύσης, σε μια εποχή που αυτή στέναζε υπό την ιδεολογική τρομοκρατία του αθεϊστικού Διαφωτισμού, (κάτι που βεβαίως συνεχίζεται και στις ημέρες μας), δεν κατάφερε να αντιληφθεί τη βαθύτερη σημασία που είχε αυτή η ανακάλυψη, στην κατανόηση της ίδιας της Χριστιανικής πίστης, και της αντίληψης του πιστού για τον Δημιουργό του, και για τις βουλές Του. Δεν κατάφερε όμως ούτε να τελειοποιήσει τη θεωρία του, με τα φτωχά μέσα της εποχής του. Ανεξαρτήτως όμως του ότι ο ίδιος ο Δαρβίνος δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει εντελώς σωστά τη θεωρία του, αλλά ούτε να τη συμβιβάσει με τη θρησκευτική του πίστη, (με αποτέλεσμα να χάσει την πίστη του), η θεωρία αυτή ήταν ένα μεγάλο γνωσιολογικό βήμα για την ανθρωπότητα, με μεγάλες συνέπειες, που τις παρακολουθούμε μέχρι σήμερα.

Η θεωρία του, (όπως κάθε τι στον κόσμο), υπέστη και κακή χρήση, (η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα), από τους ρατσιστικούς και τους αθεϊστικούς κύκλους του δήθεν Διαφωτισμού, οι οποίοι θεώρησαν τη θεωρία αυτή, ως μία καλή ευκαιρία να προωθήσουν τις ιδέες τους περί "κατώτερων λαών" και για να χτυπήσουν την πίστη στον Θεό. Πάνω στον "Κοινωνικό Δαρβινισμό" (όπως ονομάσθηκε η κοινωνική και πολιτική χρήση του νόμου του ισχυροτέρου), στηρίχθηκαν ρατσιστικές υποδουλώσεις λαών και φυλών, προς εξυπηρέτησιν των Διαφωτιστικών συμφερόντων περί "πεφωτισμένης Δύσης", που προωθούσε το Φράγκικο μοντέλο της διάσπασης του κόσμου σε "εθνικά κρατίδια" και "οργανωμένα συμφέροντα" κοινωνικών ομάδων. Πάνω σε τέτοια μοντέλα στηρίχθηκε όχι μόνο η θηριωδία του Ναζισμού, αλλά και ΟΛΑ τα προβλήματα της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας μας. Γιατί η αθεϊστική θεώρηση της Εξέλιξης των ειδών, χωρίς έναν Κατευθύνων Νου πίσω απ' αυτή, και χωρίς την υποψία μιας πληρέστερης και ορθότερης τάξης της κτίσης, που περιμένει να εφαρμοσθεί από τα νοήμονα πλάσματα που εξελίχθηκαν σε κατ' εικόνα Θεού όντα, οδηγεί μόνο σε συνέχιση της θηριωδίας του νόμου της ζούγκλας.

Όσον αφορά την πίστη στον Θεό, ο ανορθολογισμός τών άθεων δήθεν Διαφωτιστών, δεν τους επέτρεψε να αντιληφθούν, ότι στην πραγματικότητα η θεωρία του Δαρβίνου, αποτελεί έναν ΥΜΝΟ στον Δημιουργό μας, και τον αποκαλύπτει ως έναν Πάνσοφο Δημιουργό, που σχεδίασε όχι μόνο την ίδια τη ζωή, αλλά και το βιολογικό εκείνο πρόγραμμα που την εξελίσσει και την τελειοποιεί! Ένα σοφά σχεδιασμένο πρόγραμμα, που αναδεικνύει τα απλά κύτταρα ενός οργανισμού ως τρισεκατομμύρια προηγμένους αυτοαναπαραγόμενους και αυτοτελειοποιούμενους υπερυπολογιστές, πέρα από κάθε δυνατότητα αντιγραφής τους από τους σύγχρονους επιστήμονες!

Από την άλλη μεριά, μια αντίθετη μερίδα φανατικών θρησκευόμενων, επηρεασμένων από τις αιρετικές αντιλήψεις του Δυτικού αιρετικού "χριστιανισμού", αντί να αντιληφθούν την ευκαιρία που τους ανοιγόταν, να κατανοήσουν πληρέστερα το δημιουργικό έργο του Θεού, και τα όσα περί εξέλιξης αναφέρει η ίδια η Αγία Γραφή, και αντί να χρησιμοποιήσουν αυτή τη γνώση για βοήθεια των συνανθρώπων τους, ξεκίνησαν μια δόλια μάχη εναντίον της επιστημονικής αυτής θεωρίας, παίζοντας το παιχνίδι των Αθεϊστών, και δυσφημώντας έτσι τη Χριστιανική πίστη ως δήθεν σκοταδιστική. Ουσιαστικά οι φανατικοί αυτοί Δημιουργιστές, (όπως επεκράτησε να ονομάζονται), υπήρξαν οι ίδιοι το όπλο των αθεϊστών, ενάντια στην πίστη στον Θεό, σκανδαλίζοντας εκατομμύρια σοβαρούς και πληροφορημένους ανθρώπους, με την εμμονή τους σε εσφαλμένες και συνήθως ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ θεωρήσεις της Αγίας Γραφής και των Πατερικών κειμένων.

Επί ενάμισι περίπου αιώνα, η θεωρία αυτή έγινε μία από τις αιχμές, στη μάχη δύο ακραίων φανατικών παρατάξεων. Από τη μία των φανατικών Αθεϊστών, που επιμένουν να κλείνουν τα μάτια στο θαύμα της δημιουργίας του Θεού, και από την άλλη μεριά, των φανατικών Δημιουργιστών, που ως σήμερα εμμένουν να παρερμηνεύουν την Αγία Γραφή και τη Χριστιανική πίστη, χάριν αρχαίων εσφαλμένων ερμηνειών, που στηρίχθηκαν όχι στο φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, αλλά στην εσφαλμένη επιστημονική θεώρηση του κόσμου, που επικρατούσε πριν από 1.500 και πλέον χρόνια! Και εξ αιτίας των δύο αυτών φανατικών μερίδων, η ανθρωπότητα βρέθηκε διχασμένη στο σημαντικό αυτό ζήτημα, σε μια εντελώς άχρηστη διαμάχη που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Όμως "ουδέν κακόν αμιγές καλού". Η ίδια αυτή η διαμάχη, έγινε αιτία να συζητηθεί εξαντλητικά το θέμα. Και οι συνεχείς αμφισβητήσεις των εχθρών της εξελικτικής θεωρίας, έγιναν αιτία να ελεγχθεί η εξελικτική θεωρία τόσο λεπτομερώς, ώστε σήμερα να αποτελεί την πλέον αποδεδειγμένη επιστημονική θεωρία της ανθρωπότητας! Μια θεωρία που επιβεβαιώνεται (και συνεχίζει να επιβεβαιώνεται καθημερινά με κάθε νέο στοιχείο), από πλήθος επιστημονικούς τομείς: Από την παλαιοντολογία, από τη Φυσική, από τη Βιολογία, από την Γενετική, από την Ιατρική, από τα Μαθηματικά, από την Κλιματολογία, από τη Γεωλογία, από την Αρχαιολογία... ακόμα και από την Αστρονομία!

Η έρευνα της Εξελικτικής θεωρίας, έγινε αιτία να προωθηθεί πλήθος επιστημών, από την Ιατρική, τη Βιολογία και τη Γενετική, ως την Παλαιοντολογία και την Κλιματολογία. Κάθε τομέας της επιστήμης, (κυριολεκτικά), ωφελήθηκε από τη σημαντικότατη αυτή θεωρία του Καρόλου Δαρβίνου.

Θα έλεγα μάλιστα ότι η Εξελικτική θεωρία, έγινε αφορμή να αναδυθούν με πιεστικό τρόπο, και να αναδειχθούν οι απαντήσεις, ακόμα και σε ερμηνευτικά θεολογικά και φιλοσοφικά ερωτήματα, που άπτονται της Χριστιανικής πίστης, και αναδεικνύουν την Ορθόδοξη πίστη ως τη μόνη σύμφωνη με τη σύγχρονη επιστήμη!

Για παράδειγμα, χάρη στην Εξελικτική θεωρία, αναδείχθηκαν οι απαντήσεις σε σημαντικά ερμηνευτικά ερωτήματα, (που συχνά παραθεωρούνταν), όπως:

Τι σημαίνει Θεοπνευστία;

Πότε ένα Πατερικό κείμενο θεωρείται Θεόπνευστο;

Υπάρχει το "αλάθητο" σε οποιονδήποτε άγιο;

Υπάρχουν τομείς στα ερμηνευτικά έργα των αγίων, οι οποίοι εξαρτήθηκαν από εσφαλμένα επιστημονικά και φιλοσοφικά δεδομένα της εποχής τους;

Πότε μπορεί να είναι λάθος η ερμηνεία ενός αγίου;

Σε ποιο βαθμό δεσμεύουν τους Χριστιανούς, αρχαίες ερμηνείες, που στηρίχθηκαν σε παρωχημένες επιστημονικές και φιλοσοφικές ιδέες της αρχαιότητας, που σήμερα αποδείχθηκαν λάθος;

Έχει δικαίωμα ένας Χριστιανός σήμερα, να ερμηνεύει τα Ιερά Κείμενα σε συνάφεια με την επιστήμη της εποχής του;

Οι απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα, (απαντήσεις με τις οποίες ασχολείται η παρούσα Ορθόδοξη ιστοσελίδα), οδηγούν νομοτελειακά σε μία σύγχρονη Ορθόδοξη θεώρηση των Ιερών Κειμένων, αποκομμένη από το φονταμενταλιστικό πνεύμα της Δύσης. Αποκαλύπτουν μάλιστα ότι στην πραγματικότητα, η Αγία Γραφή όχι μόνο δεν συντάσσεται με τους φανατικούς οπαδούς του Δημιουργισμού, αλλά ότι μόνο μία θεώρησή της σε συμφωνία με τη θεωρία της Εξέλιξης, οδηγεί σε ερμηνεία της που να συμφωνεί απόλυτα με την Ορθόδοξη πίστη! Είναι εκπληκτικό για τους Χριστιανούς, να ανακαλύπτουν ότι η Εξέλιξη των ειδών, ήταν καταγραμμένη στη Γένεση 3.500 χρόνια πριν από τον Δαρβίνο! Είναι επίσης εκπληκτικό να ανακαλύπτουν, το Ορθόδοξο βάθος της φράσης: "και φύσηξε στο πρόσωπό του πνοή ζωής, και έγινε ο άνθρωπος ζωντανή ψυχή". Βάθος που παρέμενε κρυμμένο από εσφαλμένες ερμηνευτικές συνήθειες αιώνων, όπου η φαντασία κατείχε τη θέση της τεκμηριωμένης επιστημονικής θεώρησης!

Αν και δεν λείπουν ούτε σήμερα αυτοί που εξακολουθούν με πώρωση να αρνούνται το προφανές και αποδεδειγμένο, αλλά και εκείνοι που χρησιμοποιούν τη θεωρία του Δαρβίνου για ιδεολογικούς Αθεϊστικούς λόγους, φαντασιακού μηδενισμού, εχθρικού προς τον Δημιουργό της Εξελικτικής πορείας, σήμερα έχουν αλλάξει πολλά! Η ευκολία διάδοσης της γνώσης, σπάει τα θρησκευτικά στεγανά του Δημιουργισμού, και παράλληλα χτυπάει και το άλλο άκρο της ιδεολογικής τρομοκρατίας του Αθεϊσμού. Μια νέα ομάδα σοβαρών μελετητών έχει αναφανεί τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτοί που με συνέπεια δεν παραθεωρούν το θαύμα της Δημιουργίας, αλλά ούτε και τις επιστημονικές αποδείξεις του εξελικτικού τρόπου που ο Θεός επέλεξε για τη γένεση των ειδών. Πρόκειται για μια ισορροπημένη ομάδα Χριστιανών, που δεν "μπαλατζάρουν" ούτε στη μεριά της "σκοταδιστικής" άρνησης των αποδείξεων της επιστήμης, ούτε της "φωταδιστικής" επιβολής της Αθεϊστικής θεώρησης του κόσμου. Αποδέχονται την κτίση του Θεού όπως ακριβώς πλάσθηκε, και δεν επιχειρούν να επιβάλλουν στον Θεό, τις δικές τους ερμηνείες, για το πώς θα έπρεπε κατά τη γνώμη τους να φτιάξει τον κόσμο!

Οι άνθρωποι αυτοί, καταδικάζουμε έντονα όχι μόνο τον θρησκευτικό φανατισμό του Δημιουργισμού που εθελοτυφλεί στις αποδείξεις, αλλά και τον φιλοσοφικό φανατισμό του Αθεϊσμού και του ρατσιστικού Κοινωνικού Δαρβινισμού που εφαρμόζεται ακόμα από τις Δυτικές Κυβερνήσεις ως μοχλός διάσπασης των κρατών και των λαών! Υποδεικνύουμε την παρούσα κατάσταση της "Φυσικής Επιλογής" που επικρατεί στον "καλά λίαν" πλασμένο κόσμο μας, ως μία παροδική και κατ' ανάγκην ανεκτή από τον Θεό κατάσταση, που στόχο έχει την ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ του Μέλλοντος Αιώνος. Εκεί όπου η ΑΓΑΠΗ των Νόμων της Αφθαρσίας του Αγίου Πνεύματος, θα αντικαταστήσουν εν Χριστώ Ιησού τους παρόντες Νόμους της Φθοράς, που εν πολλοίς ταυτίζονται με την αναγκαιότητα επιβίωσης σε έναν πτωτικό ανταγωνιστικό κόσμο.

Στην εποχή μας, το ποσοστό των απληροφόρητων και φανατικών οπαδών του Δημιουργισμού φθίνει σταθερά, και μία νέα γενιά πιστών Ορθοδόξων ανθρώπων, πληροφορημένων για τις αποδείξεις της επιστήμης, αναδύεται. Η ομάδα αυτή που διαρκώς δυναμώνει και πληθύνεται, θα βάλει νομοτελειακά την ταφόπλακα όχι μόνο στον θρησκευτικό φανατισμό και την αμάθεια του Δημιουργισμού, αλλά και στα αντίχριστα σχέδια του Αθεϊσμού, στερώντας τον από το ψευδές επιχείρημα, ότι δήθεν η πίστη είναι εχθρός της επιστήμης. Και μόνο η ύπαρξη της αυξανόμενης αυτής ομάδας πιστών Χριστιανών Εξελικτών, είναι η απόδειξη, ότι τα αντιχριστιανικά ιδεολογήματα των Αθεϊστών, περί αντιεπιστημονικότητας της Χριστιανικής πίστης είναι ψευδή.

 

Ολοκληρώνοντας αυτό το μικρό αφιέρωμα στην επέτειο των 150 ετών της Εξελικτικής θεωρίας και των 200 χρόνων από τη γέννηση του Δαρβίνου, θέλω να ανακινήσω το σημαντικό ζήτημα της εξελικτικής παιδείας του Ελληνικού λαού. Δεν είναι δυνατόν το Ελληνικό κράτος να μην έχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των παιδιών μας ειδικό μάθημα για την σημαντικότατη και πιο αποδεδειγμένη επιστήμη, την Εξέλιξη! Για την επιστήμη εκείνη που μας διδάσκει τον τρόπο με τον οποίο ο Θεός δημιούργησε τη ζωή στη γη! Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά μας να παραμένουν έρμαια του κάθε ημιμαθούς που επιτίθεται στην επιστημονική αυτή θεωρία, ή της αθεϊστικής αντιθρησκευτικής προπαγάνδας, ή να πέφτουν θύματα διαφόρων Προτεσταντικών σεκτών, μόνο και μόνο επειδή δεν γνωρίζουν πώς πλασθήκαμε! Αλλά περισσότερες προτάσεις για το πώς θα έπρεπε να οργανωθεί ένα τέτοιο μάθημα για να είναι αποτελεσματικό, θα γίνουν σε μελλοντικό άρθρο.

Προς το παρόν, αυτό που πρέπει να τονισθεί, είναι ότι η επέτειος αυτή δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη, αλλά να γίνει αφορμή πληροφόρησης του κόσμου για την θαυμαστή σύμπνοια Επιστήμης και Πίστης, ακυρώνοντας τα σχέδια των φανατικών και των δύο ακραίων παρατάξεων, (Αθεϊσμού και Δημιουργισμού), Μόνο έτσι θα μπορέσει ο κόσμος να επωφεληθεί από τη βαθύτερη γνώση της ίδιας μας της ύπαρξης που μας βοήθησε να καταλάβουμε ο Δαρβίνος, σε συνάρτηση με το σκοπό του Θεού για τα πλάσματά Του.