Δεινόσαυροι που βάδιζαν σαν... κότες

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Εξελικτική πορεία

Ο χρόνος άφησε τα ίχνη του στην πέτρα, σαν μια πολύτιμη επιγραφή που μπορούμε σήμερα να διαβάσουμε

Οι ομοιότητες των πτηνών με τους προγόνους τους, τους δεινοσαύρους, είναι εμφανείς σε κάθε τομέα. Ακόμα και στον τρόπο που βάδιζαν!

.

Στον πλανήτη μας, πολύ πριν από εμάς, βάδιζαν ζώα παράξενα, που έζησαν πολύ πριν ο Θεός δημιουργήσει τον άνθρωπο. Τα ίχνη τους καθώς βάδιζαν, θάφτηκαν στην άμμο, μαζί με τα οστά τους. Και περίμεναν για εκατομμύρια χρόνια, τους επιστήμονες εκείνους, που θα μπορούσαν να τα "διαβάσουν", και να βγάλουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα.

Ένα από τα ζώα αυτά, ήταν και ο Κοιλόφυσις, ένας δεινόσαυρος της ομάδας των Θηροπόδων, σαν αυτόν που βλέπετε στην δεξιά εικόνα. Ήταν ένας δεινόσαυρος ύψους 2 μέτρων, με αδύνατα οπίσθια άκρα, και αιχμηρά νύχια, που περπατούσε όρθιος, όπως τα σημερινά πτηνά.

Κατά τις περιπλανήσεις του, άφησε τα χνάρια του στο έδαφος, και αυτά καλύφθηκαν, για να αποκαλυφθούν σήμερα! Τα χνάρια αυτά, είχαν πολλά να μας αποκαλύψουν για το ζώο αυτό, αλλά κυρίως, για τον τρόπο με τον οποίο περπατούσαν οι δεινόσαυροι της οικογενείας του. Ένας επιστήμονας είναι δυνατόν αυτό τον τρόπο να τον αποκαλύψει!

 

Οι Αμερικανοί παλαιοντολόγοι Stephen M. Gatesy και Neil H. Shubin, μελέτησαν τα ίχνη που αφήνουν διάφορα πτηνά σε υγρό έδαφος, και έτσι κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη γνώση, στις παρατηρήσεις τους, για τα ίχνη του Κοιλόφυσις

Όπως το περίμεναν, ο σαρκοφάγος αυτός δεινόσαυρος, που έζησε πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια, με ένα σώμα που έμοιαζε με γιγαντιαίο πτηνό, περπατούσε στη λάσπη, κατά τον ίδιο τρόπο με τα σημερινά πτηνά.

Οι ερευνητές, αναλύοντας τη μορφολογία από τα απολιθωμένα σημάδια που άφησαν τα πέλματά του, (σαν αυτό που βλέπετε στην εικόνα δεξιά), κατά την επαφή τους με το υγρό τότε έδαφος, βρήκαν ότι όπως τα σημερινά πτηνά, έτσι και ο δεινόσαυρος, τοποθετούσε το πέλμα με τα δάχτυλα σε έκταση, και τα ανέσυρε σε συστολή, όπως τα σημερινά πτηνά, κάτι που έχει παρατηρήσει οποιοσδήποτε έχει δει κότα να βαδίζει.

Στην εργασία των ερευνητών, βοήθησε πολύ η πληροφορική, με τη βοήθεια της οποίας αναπαράχθηκε σε τρεις διαστάσεις η κίνηση του πέλματος.

 

Μέχρι τώρα στην ιστοσελίδα μας, έχουμε δει απολιθώματα και ομοιώματα των προγόνων των πουλιών, έχουμε δει πουλιά να γεννιούνται με δόντια, από οπισθοδρόμηση της Εξέλιξης, έχουμε δει δεινοσαύρους με λειρί, δεινοσαύρους που κοιμούνταν σαν πουλί, που βάδιζαν σαν πουλιά, δεινοσαύρους που είχαν φτερά, που είχαν ράμφος, που έμοιαζαν με πάπιες...

Αν είστε Δημιουργιστής, και πιστεύετε ότι όλα αυτά είναι σύμπτωση, πώς έχετε την απαίτηση, να μη θεωρήσουν "σύμπτωση" το θαύμα της ζωής, διάφοροι άθεοι Εξελικτές;

Δώστε το καλό παράδειγμα ορθής κρίσης και λογικής! Μόνο η λογική ταιριάζει στους Χριστιανούς!

Στις εικόνες βλέπετε απολίθωμα και σχεδιάγραμμα του σκελετού του Κοιλόφυσις, που μοιάζει τόσο πολύ με πτηνό!

 

Βιβλιογραφία:

Περισκόπιο της Επιστήμης Νο 240, Ιούνιος 2000, σελ.  7.