Ένας σημαντικός Εξελικτικός κρίκος μεταξύ δεινοσαύρου και πουλιού

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Εξελικτική πορεία

Τα πρώτα πουλιά έμοιαζαν με πάπιες

Μια ατέλειωτη σειρά ανακαλύψεων, τοποθετεί τα πράγματα στη θέση τους, συμπληρώνει τους ελλείποντες κρίκους της Εξελικτικής διαδικασίας, και ακυρώνει την αδικαιολόγητη βεβαιότητα των Δημιουργιστών.

.

Έχουμε ήδη μιλήσει για τα ευρήματα που δείχνουν τη συγγένεια δεινοσαύρων και πτηνών. Έχουμε δείξει επίσης εξελικτικές οπισθοδορομήσεις, όπου κότες γεννιούνται με δόντια, όπως οι ερπετοειδείς πρόγονοί τους.

Σε αυτό το άρθρο θα δείξουμε ένα ακόμα εύρημα, που προσθέτει επιπλέον αποδείξεις, για την καταγωγή των πουλιών από τους δεινοσαύρους. Οι ακόλουθες πληροφορίες, έχουν ληφθεί από το περιοδικό Science Illustrated Νο Νο 22. Ιανουάριος 2007, σελ. 19:

Το πρώτο πουλί έμοιαζε με πάπια. Χάρη στα εξαιρετικά καλοδιατηρημένα ευρήματα, μπορούμε σήμερα να πάρουμε μια ιδέα για το πώς έμοιαζε το πρωτόγονο βουτηχτάρι:

Ένα νέο εύρημα απολιθωμένων οστών ηλικίας 110 εκατομμυρίων ετών από το Gansus yumenensis, ένα είδος παρυδάτιου πτηνού,  στηρίζει τη θεωρία ότι η εξέλιξη των σημερινών πτηνών άρχισε πολύ πριν εκλείψουν οι δεινόσαυροι.

Κινέζοι και Αμερικανοί παλαιοντολόγοι βρήκαν άφθονα, καλοδιατηρημένα απολιθώματα του είδους αυτού σε ανασκαφές που έγιναν σε μια προϊστορική λίμνη στην επαρχία Γκανσού της Κίνας. Πέντε από τα απολιθώματα είναι τόσο καλοδιατηρημένα, που οι ερευνητές μπορούν να μελετήσουν τη νηκτική μεμβράνη των ποδιών, τον κάλαμο των φτερών και άλλους μαλακούς ιστούς, που μάλιστα μοιάζουν με τα αντίστοιχα σημερινών πτηνών.

Οι πρόγονοι των πτηνών, που έζησαν την εποχή των δεινοσαύρων, κατά κανόνα δεν έμοιαζαν με πουλιά. Κι όμως η G. yumenensis και άλλα πρώιμα πτηνά έμοιαζαν με βουτηχτάρια, γι' αυτό και οι ερευνητές πιστεύουν πλέον ότι τα σημερινά πτηνά προέρχονται από έναν κοινό πρόγονο που ζούσε κοντά σε νερό. Εφόσον τα πρωτόγονα πουλιά αφανίστηκαν μαζί με τους δεινοσαύρους, τα πουλιά που ζούσαν κοντά σε νερό προφανώς επέζησαν και εξαπλώθηκαν.

Όταν εμείς οι Χριστιανοί καλούμε σε λογίκευση τους απίστους, είμαστε άραγε εμείς οι ίδιοι πρόθυμοι να λογικευθούμε, όταν βλέπουμε τα ντοκουμέντα που μας παρουσιάζει η επιστήμη;

Το στρώμα λάσπης στο βυθό μιας προϊστορικής λίμνης διατήρησε σε καλή κατάσταση τα απολιθώματα.