Μεταλλαγμένα κοτόπουλα με δόντια

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Εξελικτική πορεία

Κάθε πτηνό, είναι ένας μικρός σύγχρονος δεινόσαυρος!

Η καταγωγή των πτηνών από τους δεινόσαυρους, αποδεικνύεται και από σύγχρονες κότες, στις οποίες ενεργοποιούνται λανθάνοντα γονίδια του DNA τους, και επανεμφανίζουν αρχαία χαρακτηριστικά.

.

Σε προηγούμενο άρθρο, μιλήσαμε για τους δεινοσαύρους που ήταν αρχαίοι πρόγονοι των σημερινών πτηνών, και παρουσιάσαμε και δείγματα, σαν αυτόν στην επόμενη εικόνα:

Ο Shuvuuia deserti που βλέπετε στην εικόνα, ήταν ένας πτηνόμορφος δεινόσαυρος που έζησε κατά το όψιμο Κρητιδικό και φαίνεται πως ανήκει στους Αλβαρεζοσαυρίδες, μια ομάδα δεινοσαύρων με έντονη εμφάνιση πτηνού. Στην περιοχή του λαιμού του ο Shuvuuia είχε φτερόμορφες κατασκευές παρόμοιες με τα ινώδη φτερά που συναντάμε στον λαιμό του σύγχρονου μαυρόγυπα. Πρόκειται για μακρινό ξάδελφο της κότας που ίσως έχετε στο κοτέτσι σας!

 

Σε άλλα μας άρθρα, μιλήσαμε για οπισθοδρομήσεις της εξελικτικής διαδικασίας, τόσο σε ζώα, όσο και σε ανθρώπους. Εδώ, θα δείξουμε μια οπισθοδρόμηση της Εξελικτικής διαδικασίας σε κότες!

Τον Φεβρουάριο του 2006, τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν έντονα, με μια περίπτωση Εξελικτικής οπισθοδρόμησης, ενός κοτόπουλου που εμφάνισε δόντια, σαν του Αλιγάτορα! Στη συνέχεια ακολουθεί ένα αρθράκι από την ιστοσελίδα www.in.gr, που είχε ασχοληθεί τότε με το θέμα. Δημοσιεύθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2006, στη διεύθυνση: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=686510&lngDtrID=252 :

Ένα από τα πιο παράξενα πλάσματα στη Γη, ένα μεταλλαγμένο κοτόπουλο με δόντια κροκοδείλου, αποκαλύπτει νέα στοιχεία για την εξέλιξη των πτηνών από τα ερπετά και ίσως ανοίγει το δρόμο για την αναγέννηση ιστών στον άνθρωπο.

Η ανακάλυψη υποδεικνύει ότι εδώ και 80 εκατομμύρια χρόνια τα πτηνά διατηρούν σε λανθάνουσα κατάσταση το γενετικό πρόγραμμα που ήλεγχε την ανάπτυξη δοντιών στα ερπετά.

Η μετάλλαξη εμφανίζεται αυθόρμητα σε οικόσιτα πτηνά και είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Τα κοτόπουλα που φέρουν τη βλάβη, γνωστά ως κοτόπουλα Τάλμπιντ, διαθέτουν μια πλήρη υποτυπώδη οδοντοστοιχία και ονομάζονται κοτόπουλα Ταλμπιτ.

«Τα μεταλλαγμένα πουλιά παρουσιάζουν σοβαρές ατέλειες στα άκρα και πεθαίνουν πριν από την εκκόλαψη» αναφέρει ο Μαρκ Φέργκιουσον, επικεφαλής των ερευνητών στα Πανεπιστήμια του Μάντσεστερ και του Ουισκόνσιν. «Ανακαλύφθηκαν πριν από 50 χρόνια, ωστόσο μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε εξετάσει τα ράμφη τους. Αυτό που ανακαλύψαμε ήταν δόντια παρόμοια με των κροκοδείλων -κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη αφού τα πτηνά είναι οι πλησιέστεροι εν ζωή συγγενείς του ερπετού» εξηγεί.

 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα βιοχημικά μονοπάτια που εμπλέκονται στην οδοντοφυία έχουν διατηρηθεί αναλλοίωτα στα κοτόπουλα. Κατάφεραν μάλιστα, παρεμβαίνοντας στη σύνθεση ορισμένων μορίων, να προκαλέσουν και σε υγιή κοτόπουλα την εμφάνιση δοντιών.

«Η αρχή της ενεργοποίησης ειδικών μονοπατιών τα οποία βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση για την διέγερση της αναγέννησης, στη θέση της επιδιόρθωσης, έχει οδηγήσει σε εφαρμογές που αφορούν τα τραύματα, τη χειρουργική και τις ανθρώπινες ασθένειες» αναφέρει ο Φέργκιουσον.Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Current Biology και, σύμφωνα με τους ερευνητές, ίσως δώσει ώθηση στις προσπάθειες για καλλιέργεια και αναγέννηση ανθρώπινων ιστών, ακόμα και χαμένων δοντιών.

 

Βασιζόμενος σε προηγούμενες ανακαλύψεις που αφορούν την επούλωση τραυμάτων σε έμβρυα, ο Δρ Φέργκουσον έχει ήδη ιδρύσει την εταιρεία Renovo για την ανάπτυξη φαρμάκων που περιορίζουν το σχηματισμό ουλής.

Το παραπάνω δημοσίευμα, είναι πιστεύουμε μία πολύ σημαντική απόδειξη για την καταγωγή των πτηνών από τους Δεινοσαύρους, που εκθέτει όλους όσους θέλουν να πιστεύουν ότι ο Θεός έπλασε τα διάφορα είδη ξεχωρισμένα. Υπάρχουν μάλιστα και απολιθώματα πουλιών σαν τα σημερινά, με ερπετοειδή δόντια!

Είναι προφανές ότι δεν μπορεί κανείς πλέον σήμερα, να κλείνει τα μάτια στις αποδείξεις.