Ο Δημιουργισμός και οι πρωτόγονοι

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Δημιουργισμός

Οι πρωτόγονοι δεν είναι άλλοθι για τον Δημιουργισμό

Η νέα ανακάλυψη πρωτόγονης φυλής στον Αμαζόνιο, βάζει ταφόπλακα σε ένα ακόμα επιχείρημα των Δημιουργιστών, εναντίον της μακράς προϊστορίας της ανθρωπότητας.

.

Ένα ευφυές (πλην ατυχές) Δημιουργιστικό επιχείρημα εναντίον της αρχαιότητας της ανθρωπότητας στον πλανήτη μας, είναι... ο πρωτογονισμός!

Το σκεπτικό του επιχειρήματος αυτού είναι το εξής: "Λαμβάνοντας υπ' όψιν το πόσο σύντομα συνέβη η τεχνολογική εξέλιξη της ανθρωπότητας κατά τα τελευταία 6-7.000 χρόνια, πόσο λογικό μπορεί να φανεί, το να δεχθούμε ότι η ανθρωπότητα ήταν στον πλανήτη αυτό για δύο εκατομμύρια χρόνια, όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες; Γιατί δεν αναπτύχθηκε ο πολιτισμός ενωρίτερα;"

Βεβαίως το επιχείρημα αυτό είναι εξαιρετικά εσφαλμένο ως προς το μήκος της ύπαρξης του ανθρώπου ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ στον πλανήτη μας. Γιατί οι επιστήμονες τοποθετούν στα 2.000.000 χρόνια διαφορετικά είδη ανθρώπου, με ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, όπως τον Χόμο Ερέκτους, και τον Χόμο Χάμπιλις. Έτσι το επιχείρημα αυτό, δεν έχει αντίκρισμα όταν το ανάγουμε σε βάθος χρόνου εκατομμυρίων ετών, παρά μόνο εκατοντάδων χιλιάδων ετών, στα οποία τοποθετούνται τόσο νοήμονες μορφές ανθρώπου, όσο εμείς, όπως ο Χόμο Σάπιενς Σάπιενς (περίπου 165.000 χρόνια), και ο Χόμο Σάπιενς Νεάντερνταλ (περίπου 250.000 χρόνια).

Και πάλι όμως, θα μπορούσε κάποιος να το αναπροσαρμόσει σε αυτό το μήκος χρόνου. Γιατί όπως και να το κάνουμε, τα 6-7.000 χρόνια ανθρώπινης τεχνολογικής εξέλιξης, (έστω 10.000 χρόνια από την ανακάλυψη της γεωργίας), μοιάζει πολύ μικρό χρονικό διάστημα, (υπο-δεκαπλάσιο από τα 165.000 ή τα 250.000 χρόνια), για να υποθέσουμε ότι μπορεί η ανθρωπότητα να έμεινε τόσο καιρό χωρίς τεχνολογική εξέλιξη!

 

Βεβαίως η τεχνολογική εξέλιξη, είναι μία διαδικασία που ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΡΑΜΜΙΚΑ. Συμβαίνει ΕΚΘΕΤΙΚΑ! Ενώ στα αρχικά της βήματα χρειάζονταν χιλιετίες για το επόμενο βήμα, στη σύγχρονη εποχή τα γεγονότα της τεχνολογικής εξέλιξης τρέχουν τόσο γρήγορα, που δεν προλαβαίνουμε καν να πληροφορούμαστε γι' αυτά! Κυριολεκτικά "σπάσαμε τα φρένα", και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μας και στον κόσμο γύρω μας είναι ανεξέλεγκτες! Τα πάντα κινούνται πλέον τρομακτικά γρήγορα.

Αυτό όμως σημαίνει, ότι αυτή η διαδικασία στο παρελθόν κινείτο εξαιρετικά αργά! Τόσο αργά, που δικαιολογεί πλήρως την καθυστέρηση της ανθρωπότητας για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, να φθάσει στη σημερινή έκρηξη.

Υπήρχαν κάποιες κομβικές ανακαλύψεις, πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η μετέπειτα πρόοδος, που όμως για να γίνουν, χρειάσθηκαν πολλές - πολλές χιλιετίες! Μιλάμε για ανακαλύψεις όπως ο τροχός, η γεωργία, η γραφή, η τυπογραφία... Χωρίς αυτές τις ανακαλύψεις, (που άργησαν χιλιετίες πολλές), η ανθρωπότητα ΠΟΤΕ δεν θα έφθανε στο σημερινό σημείο!

 

Θέλετε και χειροπιαστή απόδειξη πέρα από τις θεωρητικές αναλύσεις; Δείτε την πρόσφατη ανακάλυψη στον Αμαζόνιο! Δείτε ότι ακόμα και ΣΗΜΕΡΑ, στον 21ο αιώνα μ.Χ., (πολλές χιλιάδες χρόνια μετά την ανακάλυψη της γεωργίας, του τροχού και της γραφής), υπάρχουν πρωτόγονες φυλές στα δάση του Αμαζονίου, που ακόμα δεν αναπτύχθηκαν τεχνολογικά!

Αυτή η ανακάλυψη, από μόνη της, δείχνει τη σαθρότητα του επιχειρήματος που λέει, ότι δήθεν δεν θα μπορούσε η ανθρωπότητα να έχει παραμείνει τόσες εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια χωρίς τεχνολογική εξέλιξη.

 

Αυτοί γιατί παρέμειναν;

Η νέα ανακάλυψη εκτέθηκε στις 30/05/08 στην ιστοσελίδα http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=905198&lngDtrID=252:

Απομονωμένη φυλή Ινδιάνων εντοπίστηκε στη Βραζιλία

(Δείτε το βίντεο...)

Associated Press
Ρίο ντε Ζανέιρο
Μία από τις τελευταίες φυλές Ινδιάνων που ζουν απομονωμένες εντοπίστηκαν και φωτογραφήθηκαν από αέρος κοντά στα σύνορα της Βραζιλίας με το Περού.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας δήλωσε ότι έδωσε στη δημοσιότητα τις εντυπωσιακές φωτογραφίες προκειμένου να αποδείξει ότι η φυλή υπάρχει και να βοηθήσει στην προστασία της γης τους. Βραζιλιάνος αξιωματούχος που συμμετείχε στην αποστολή δήλωσε μάλιστα ότι πολλοί από τους ιθαγενείς κινδυνεύουν σοβαρά από την παράνομη υλοτομία.

«Αυτό που συμβαίνει στην περιοχή είναι ένα μνημειώδες έγκλημα εναντίον του φυσικού κόσμου, των φυλών, της χλωρίδας και μαρτυρά τον τέλειο παραλογισμό με τον οποίο εμείς, οι 'πολιτισμένοι', αντιμετωπίζουμε τον κόσμο» αναφέρει ο Χοσέ Κάρλος Μεϊρέγιες, στην ανακοίνωση της οργάνωσης «Survival International», η οποία προστατεύει τους ιθαγενείς σε όλο τον κόσμο.

Μία από τις φωτογραφίες δείχνει δύο Ινδιάνους, βαμμένους με έντονο κόκκινο χρώμα, έτοιμους να εκτοξεύσουν βέλη
στο αεροπλάνο που πετά πάνω από το χωριό τους ενώ ένας τρίτος Ινδιάνος τους παρατηρεί. Αλλη φωτογραφία δείχνει περίπου 15 ιθαγενείς κοντά σε αχυροκαλύβες.

«Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει και να διασφαλίσει την προστασία των εδαφών τους (των ιθαγενών) με βάση τη διεθνή νομοθεσία. Διαφορετικά, σύντομα θα εξαφανιστούν» είπε ο Στίβεν Κόρι, διευθυντής της οργάνωσης.

Από τις περίπου 100 φυλές που υπολογίζεται ότι υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και ζουν απομονωμένες, περισσότερες από τις μισές βρίσκονται στη Βραζιλία ή στο Περού. Όλες, σύμφωνα με την οργάνωση, κινδυνεύουν να εκδιωχθούν από τη γη τους, να σκοτωθούν ή να πεθάνουν από νέες ασθένειες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters