Γιατί οι χρονολογήσεις προβληματίζουν τους Δημιουργιστές;

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Χρονολογήσεις

Ποια είναι τα προβλήματα που δημιουργούν οι χρονολογήσεις για τις Δημιουργιστικές ερμηνείες.

Ένα από τα βασικότερα σημεία τριβής μεταξύ Εξελικτών και Δημιουργιστών, είναι οι χρονολογήσεις. Και αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: Ο ένας είναι ότι οι Δημιουργιστές νομίζουν ότι έρχονται σε αντίθεση με τη Χριστιανική πίστη, και ο άλλος είναι, ότι αν προσβάλλουν τις χρονολογήσεις, καταφέρνουν ένα καίριο χτύπημα στην Εξέλιξη, μια και όλα μετά παραμένουν ξεκρέμαστα και αναπόδεικτα, επειδή δεν μένει αρκετός χρόνος για να "προλάβουν" να συμβούν όλα αυτά τυχαία. Εδώ λοιπόν, θα δούμε τους λόγους που οι Δημιουργιστές νομίζουν ότι οι επιστημονικές χρονολογήσεις είναι αντίθετες από τη Χριστανική πίστη.

Οι λόγοι που οι Δημιουργιστές αρνούνται τις επιστημονικές χρονολογήσεις, είναι πολλοί, ανάλογα με την περίπτωση. Γιατί δεν συμφωνούν όλοι οι Δημιουργιστές μεταξύ τους. Εδώ θα δούμε τρεις βασικούς λόγους, κάποιους από τους οποίους αποδέχονται άλλοι Δημιουργιστές, ενώ άλλοι τους απορρίπτουν.

Τα προβλήματα λοιπόν που ωθούν τους Δημιουργιστές να αρνούνται τις χρονολογήσεις, είναι τα εξής:

1. Κάποιοι νομίζουν ότι ο κόσμος έγινε πριν από κατά γράμμα 6.000 (ή 7.500 κατά άλλους) χρόνια, γιατί εκλαμβάνουν τις 7 ημέρες της Δημιουργίας ως κατά γράμμα 24άωρες ημέρες. Μάλιστα αυτό το στηρίζουν και σε γνώμες αρχαίων Χριστιανών Πατέρων, οι οποίοι με τις γνώσεις της εποχής τους, δεν είχαν κανέναν λόγο να αμφισβητήσουν τις κατά γράμμα ημέρες.

2. Ακόμα και αυτοί που έχουν αντιληφθεί ότι οι ημέρες δεν ήταν κατά γράμμα, αλλά μεγάλης διάρκειας χρονικά διαστήματα, μετρώντας τα χρόνια ως τον Αδάμ κατά τη Γένεση, τα βρίσκουν 7.500 ή 6.000 χρόνια, κατά περίπτωσιν, ανάλογα με το ποια μετάφραση της Αγίας Γραφής χρησιμοποιούν. Γιατί από τη μετάφραση των Εβδομήκοντα, τοποθετείται ο Αδάμ πριν από 7.500 χρόνια, ενώ κατά το Εβραϊκό Μασσοριτικό κείμενο, πριν από 6.000 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούν να δεχθούν ότι υπήρχαν άνθρωποι πριν από αυτές τις ημερομηνίες, έστω και αν η αρχαιολογική σκαπάνη, έχει φέρει στο φως πολύ αρχαιότερα υπολείμματα ανθρώπων.

3. Ένα μέρος των Δημιουργιστών, που θεωρούν τον κατακλυσμό παγκόσμιο, δεν μπορούν να δεχθούν ότι οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις δεν έχουν βρει κάποια διακοπή της κατοίκησης σε διάφορες περιοχές του κόσμου, κάτι που αναιρεί την άποψή τους για παγκόσμιο κατακλυσμό.

Στις έρευνές μας αυτές, θα έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε όλα αυτά αναλυτικά.