Ίχνη Χόμο Σάπιενς Σάπιενς 117.000 ετών στην Αφρική

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Απολιθώματα

Όχι μόνο γενετικά χνάρια, αλλά και και ανατομικά πεντακάθαρα αποτυπώματα άφησε το είδος μας στην ήπειρο προέλευσής μας την Αφρική, πριν από 117.000 χρόνια.

Το είδος μας, ο Χόμο Σάπιενς Σάπιενς, (που είναι ένα από τα παρακλάδια των Χόμο), έχει ως κοιτίδα του την ΑΦρική, και όχι τη Μεσοποταμία. Και αυτό το γνωρίζουμε, γιατί εκτός από τις γενετικές αποδείξεις και τα απολιθώματα του προγονικού μας είδους, το είδος μας άφησε και τα δικά του χνάρια πριν από 117.000 χρόνια.

.

Στο περιοδικό Μιλένιουμ Νο 9 του Σεπτεμβρίου 1997 σελίδα 10, υπάρχει η είδηση ότι η National Geographic Society ανακοίνωσε την ανακάλυψη των αρχαιότερων (ως τότε) αποτυπωμάτων ποδιού ενός ανατομικά σύγχρονου ανθρώπου. (Αργότερα βρέθηκαν και αρχαιότερα). Οι επιστήμονες αποκάλυψαν τα ανθρώπινα ίχνη κοντά στο Cape Town της Νότιας Αφρικής. Τα ίχνη αυτά είχαν γίνει σε αμμόλοφο ο οποίος όμως μετατράπηκε αργότερα σε βράχο. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι τα αποτυπώματα έγιναν 117.000 χρόνια πριν.

Αντίθετα με τα αποτυπώματα που βρέθηκαν οτο Laetoli της Τασμανίας, τα οποία δημιουργήθηκαν εκατομμύρια χρόνια πριν, αυτά έχουν γίνει από ανατομικά σύγχρονο άνθρωπο. "Αν ήταν γυναίκα, θα μπορούσε να ήταν η Εύα", αναφέρει ο Lee Berger του Πανεπιστημίου του Witwatersrand στο Johannesburg. (Η Εύα είναι μια υποθετική γυναίκα, η οποία έζησε στην Αφρική πριν από 100.000 έως 300.000 χρόνια, και κατονομάζεται έτσι συμβολικά ως βιολογική πρόγονος του Χόμο Σάπιενς). "Φυσικά είναι μάλλον απίθανο", συνεχίζει ο Berger, "τα αποτυπώματα αυτά να ανήκουν πράγματι στην Εύα. Ωστόσο έγιναν την κατάλληλη στιγμή και στην κατάλληλη ήπειρο."

Τα αποτυπώματα, μήκους 21 εκατοστών το καθένα, ανακαλύφθηκαν το 1996 από τον David Roberts, γεωλόγο του Council of Geo-science της Νότιας Αφρικής. Ο Berger αναφέρει ότι εκατοντάδες ανθρώπων περπάτησαν στην περιοχή όπου βρέθηκαν τα αποτυπώματα, ορισμένοι από τους οποίους ήταν επιστήμονες, αλλά κανείς δεν τα πρόσεξε.

Στο βράχο που βρέθηκαν τα αποτυπώματα ο Robert βρήκε και ορισμένα εργαλεία της λίθινης περιόδου, τα οποία οι επιστήμονες υποθέτουν ότι χρησιμοποιήθηκαν από τους ανθρώπους που άφησαν τα αποτυπώματα.

Αυτή είναι μία ακόμα χειροπιαστή μαρτυρία, ότι ο Αδάμ ΔΕΝ ήταν βιολογικός, αλλά πνευματικός πατέρας της ανθρωπότητας.

 

Άλλα σχετικά άρθρα μας: Απολιθώματα του άμεσου προγόνου του Χόμο Σάπιενς Σάπιενς στην Αφρική <> Αφρικάνικο κρανίο Σάπιενς 36.000 ετών απαντάει για τη μετανάστευση <> Κατάγεται η Ανθρωπότητα από την Εδέμ της Μεσοποταμίας ή από την Αφρική;