Μια λέαινα, δίνει παράδειγμα των ζώων της Εδέμ

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Αγία Γραφή

Ποιος είπε ότι τα σαρκοφάγα θηρία, δεν μπορούν να ζήσουν ειρηνικά με τα φυτοφάγα;

Έχουμε δείξει σε άλλο άρθρο ότι στον Κήπο της Εδέμ ο Θεός ανακατασκεύασε τα θηρία, από σαρκοφάγα σε φυτοφάγα, κάτι όμως που ακυρώθηκε από την αμαρτία του Αδάμ αργότερα, και ο κόσμος ξαναγύρισε στους νόμους της φθοράς. Αλλά όσο και αν αυτό φαίνεται στους απίστους ότι δεν μπορεί να συνέβη, σε όλη την ιστορία, αλλά και στην εποχή μας, ο Θεός έδωσε δείγματα ότι αυτό μπορεί να συμβεί, ακόμα και σήμερα, εν μέσω των νόμων της φθοράς. Ένα τέτοιο παράδειγμα θα δούμε στο άρθρο αυτό.

.

Πριν από λίγα χρόνια, για λίγες ημέρες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αντηχούσαν από ένα αξιοπαρατήρητο γεγονός, στο Εθνικό Πάρκο της Βόρειας Samburu. Ένα θηλυκό λεοντάρι, υιοθέτησε (και προστάτευε από τα άλλα λεοντάρια) τρεις μικρές αντιλόπες, και μάλιστα άφηνε και τη μητέρα τους να τις θηλάζει!

Δείτε τι έγραψε τότε το περιοδικό Περισκόπιο της Επιστήμης Νο 262, Ιούνιος 2002, σελ. 9, απ' όπου είναι και οι εικόνες του άρθρου:

 

Λέαινα υιοθετεί τρεις αντιλόπες

Μεγάλος αριθμός τουριστών επισκέπτεται το πάρκο για να θαυμάσει το ασυνήθιστο ζεύγος. Μια λέαινα στην Κένυα υιοθέτησε μια ακόμη νεαρή αντιλόπη του γένους oryx, την τρίτη μέσα σε τρεις μήνες, όπως αναφέρουν οι φύλακες του Εθνικού Πάρκου της Βόρειας Samburu. Όπως λέγεται, η λέαινα επιτρέπει σε μια θηλυκή αντιλόπη να ταΐσει για λίγα λεπτά κάθε μέρα το νεογέννητο ζώο.

Φυσιολογικά, η νεαρή αντιλόπη θα θεωρείτο ως ένα νόστιμο γεύμα για ένα λιοντάρι, παρόλα αυτά δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη λέαινα θέτει υπό την προστασία της ένα τέτοιο ζώο.

 

Η εμφάνιση της πρώτης αντιλόπης δίπλα στη λέαινα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά το ζώο κατασπαράχθηκε από άλλα λιοντάρια μετά από δύο εβδομάδες. Μια ακόμη αντιλόπη απομακρύνθηκε από τη λέαινα τον Φεβρουάριο και τοποθετήθηκε σε ζωολογικό κήπο εξαιτίας των συμπτωμάτων υποσιτισμού που παρουσίασε.

Ο Simon Leirana, αρχιφύλακας του πάρκου στη Samburu, δήλωσε πως η λέαινα εθεάθη πρόσφατα με μια αντιλόπη ηλικίας μικρότερης των τριών ημερών και εξέφρασε την απορία του, καθώς δεν γνωρίζει τι θα πρέπει να κάνουν με αυτήν την τρίτη αντιλόπη. Ο ίδιος δήλωσε πως οι υπεύθυνοι ίσως αποφασίσουν να μη παρέμβουν, αφήνοντας το νεαρό ζώο να αντιμετωπίσει την πείνα και τα άλλα αρπακτικά. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η λέαινα είναι εξαιρετικά προστατευτική όσον αφορά την αντιλόπη, διατηρώντας μια ιδιαίτερα επιθετική στάση όταν κάποιος άνθρωπος την πλησιάσει. Παρόλα αυτά, έχουν παρατηρηθεί τρεις ενήλικες αντιλόπες κοντά στο ασυνήθιστο ζευγάρι, η μία εκ των οποίων πιστεύεται πως είναι η μητέρα της νεαρής αντιλόπης.

Όταν το πρώτο "παιδί" της κατασπαράχθηκε από ένα αρσενικό λιοντάρι ενώ εκείνη κοιμόταν, η λέαινα έπεσε σε βαθιά θλίψη, περιφερόμενη και γρυλίζοντας θυμωμένα.

Η συντηρήτρια Daphne Sheldrick αναφέρει πως δεν είναι πρωτοφανής η περίπτωση της λέαινας που δείχνει μητρική στοργή σε ζώα τα οποία φυσιολογικά θα έπρεπε να αντιμετωπίζει ως θηράματα. Το φαινόμενο ωστόσο είναι ασυνήθιστο και οφείλεται στο γεγονός ότι τα λιοντάρια, όπως και άλλα είδη, περιλαμβανομένων και των ανθρώπων, τρέφουν τέτοιου είδους συναισθήματα για τα βρέφη.

Το Εθνικό Πάρκο της Βόρειας Samburu.

 

Το άρθρο από επιστημονικό περιοδικό που παραθέσαμε εδώ πιο πάνω, είναι ένα σημαντικό ντοκουμέντο, ότι τα άγρια ζώα ΜΠΟΡΟΥΝ να μάθουν να ζουν ειρηνικά με τα φυτοφάγα. Μας δείχνει ότι αυτά που γράφθηκαν στην Αγία Γραφή στη Γένεση, είναι ΑΛΗΘΙΝΑ, και όχι μυθολογική φαντασία, όπως λένε οι άθεοι.

Ούτε είναι φαντασία, η πίστη των Χριστιανών, ότι το σώμα όλων των πλασμάτων, μπορεί να αναδημιουργηθεί με  τρόπο, που να αντανακλά τους νόμους της αφθαρσίας, αντί για τους νόμους της φθοράς των νόμων της ζούγκλας, και της φυσικής επιλογής, που επικρατούν σήμερα. Γιατί όπως στον πρώτο ζωντανό οργανισμό του πλανήτη μας, υπήρχαν τα σπέρματα όλων των ειδών που ζουν σήμερα, και ημών των ιδίων, κατά τον ίδιο τρόπο, στα ζώα υπάρχουν τα σπέρματα της ανα-δημιουργίας του Μέλλοντος Αιώνος, που θα ενεργοποιηθούν και θα αποδώσουν στον καιρό τους, έναν νέο ειρηνικό κόσμο.

"Ο λύκος θα συγκατοικεί μαζί με το αρνί, και η λεοπάρδαλη θα αναπαύεται μαζί με το κατσικάκι· και το μοσχάρι και το λιονταράκι και τα σιτευτά μαζί, και ένα μικρό παιδί θα τα οδηγεί. 7 Και η δάμαλη και η αρκούδα θα βόσκουν μαζί, τα παιδιά τους θα αναπαύονται μαζί, και το λιοντάρι θα τρώει άχυρο, όπως το βόδι. 8 Και το παιδί που θηλάζει θα παίζει στην τρύπα τής έχιδνας, και το απογαλακτισμένο παιδί θα βάλει το χέρι του στη φωλιά τής οχιάς. 9 Δεν θα κακοποιούν ούτε θα φθείρουν σε όλο το άγιό μου όρος· (λέει ο Θεός), επειδή, η γη θα είναι πλήρης τής γνώσης τού Κυρίου, όπως τα νερά σκεπάζουν τη θάλασσα" (Ησαϊας 11: 6-9).