Προαδαμιαίοι στο ρεύμα του χρόνου

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Εξελικτική πορεία

Πολύ πριν τον Αδάμ, στη γη περπατούσαν άνθρωποι σαν κι εμάς, αλλά και πολύ διαφορετικοί

Η Αγία Γραφή σαφώς αναφέρει ότι ο Αδάμ έζησε στη Μεσοποταμία πριν από 7.500 χρόνια. Παράλληλα όμως, η παλαιοντολογική έρευνα, επίσης σαφώς, μας έδειξε ότι διάφορα είδη, (ανθρώπινα και μη), έζησαν πολύ πριν από τον Αδάμ. Ακόμα και άνθρωποι σαν εμάς και τον Αδάμ, ζούσαν στον πλανήτη μας πολύ πριν από τον Αδάμ. Στο παρόν άρθρο, θα δούμε κάποια διαγράμματα που προκύπτουν από τις επιστημονικές ανακαλύψεις στον τομέα αυτόν.

.

Στο περιοδικό Νάσιοναλ Τζεογκράφικ Ιουλίου 2000 σελ. 152, βρίσκουμε δύο διαγράμματα, που μας δείχνουν τις ως τότε ανακαλύψεις, για τη χρονική, γεωγραφική και κλιματική κατάταξη ευρημάτων ανθρωπιδών.

Στην εικόνα αυτή δεξιά, μπορούμε να δούμε τη χρονική κατάταξη των διαφόρων ειδών Χόμο, Αυστραλοπιθήκων, και λοιπών ανθρωποειδών πιθήκων, όπως διαμορφώνονται από τα ευρήματα στα τελευταία 5.000.000 χρόνια. Μπορούμε να δούμε τις περιόδους κατά τις οποίες, τα ως τότε ευρήματα, μας δίνουν την ασφαλή πληροφορία, ότι κάποια από αυτά τα είδη συνυπήρχαν στον πλανήτη μας. Πληροφορίες που φυσικά συμπληρώνονται καθημερινά.

 

Στην κάτω εικόνα, μπορούμε να δούμε στην μπάρα πάνω, την χρονική τοποθέτηση των παλαιοντολογικών ευρημάτων, που σημειώνονται στον χάρτη, κατά τα τελευταία 100.000 χρόνια. Πρόκειται για ευρήματα ανθρώπων σαν εμάς, ή τύπου Νεάντερταλ, που είχαν προφανώς την ίδια με εμάς ευφυΐα.

Και στον χάρτη από κάτω, μπορείτε να δείτε το κλίμα της γης, πριν από 20.000 χρόνια.

Όπως είναι προφανές, ο Αδάμ δεν ήταν ο πρώτος βιολογικά άνθρωπος, αλλά όπως έχουμε εξηγήσει, ήταν ο πρώτος πλασμένος καθ' ομοίωσιν του Θεού άνθρωπος. Ο πνευματικός πατέρας μας, και η Υποστατική αρχή μας.