Εντοπίσθηκαν οι αστεροειδείς που εξαφάνισαν τους δεινοσαύρους

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Χρονολογήσεις

Συνάντηση Παλαιοντολογίας και Αστρονομίας

Δεν είναι μόνο μία θεωρία που υποστηρίζει τη χρονολόγηση των Εξελικτικών επιστημόνων, (την οποία δεν αποδέχεται μεγάλο μέρος των Δημιουργιστών). Είναι ΟΛΕΣ σχεδόν οι επιστήμες! Μία απ' αυτές, η αστρονομία, με τη βοήθεια της τεχνολογίας των υπολογιστών, τελικά κατάφερε να εντοπίσει τη διαστημική "καραμπόλα" μετεωριτών, που οδήγησε στον αφανισμό των δεινοσαύρων.

.

Όπως έχουμε δείξει βεβαίως, δεν ήταν μόνο αστεροειδείς που έπεσαν στη γη, οι μοναδικοί υπεύθυνοι της εξαφάνισης των Δεινοσαύρων και άλλων μεγάλων ζώων. Αλλά εκτός από τα ηφαίστεια εκείνης της εποχής, έπαιξαν το ρόλο τους και οι μετεωρίτες.

Εδώ και καιρό έχουν εντοπισθεί οι μετεωρίτες στο Μεξικό και την Ινδία, που προκάλεσαν αυτή την πλανητικών διαστάσεων καταστροφή, και το υλικό τους είχε αναλυθεί, και είχαν χρονολογηθεί, ακριβώς τότε που προέβλεπαν οι μετρήσεις, ακριβώς τότε που εξαφανίσθηκαν οι δεινόσαυροι. Το καινούργιο όμως της υπόθεσης, είναι ότι εντοπίσθηκαν και οι αστεροειδείς εκείνοι, που με τη σύγκρουσή τους έστειλαν τους μετεωρίτες αυτούς στον πλανήτη μας!

Είδηση από την ιστοσελίδα in.gr, που δημοσιεύθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2007 με πληροφορίες του Ασοσιέτεντ Πρες, στη διεύθυνση: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=829690&lngDtrID=252, μας δίνει το ακόλουθο άρθρο:

Στην πορεία των θραυσμάτων

Μπιλιάρδο αστεροειδών οδήγησε στον αφανισμό των δεινόσαυρων

Η μοίρα των δεινόσαυρων φαίνεται ότι σφραγίστηκε πολύ πριν την εξαφάνισή τους

Λονδίνο

Πριν από 160 εκατομμύρια χρόνια, δύο γιγάντιοι αστεροειδείς συγκρούστηκαν κάπου ανάμεσα στον Δία και τον Αρη. Περίπου 100 εκατ. χρόνια αργότερα, τα συντρίμμια έφτασαν στη Γη και προκάλεσαν μια καταστροφή πλανητικής κλίμακας που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους.

Η θεωρία αυτή προκύπτει από έρευνα Αμερικανών αστρονόμων, οι οποίοι εξέτασαν τους «Μπαπτιστίνα», μια οικογένεια διαστημικών βράχων στην κύρια ζώνη των αστεροειδών του Ηλιακού Συστήματος, ανάμεσα στον Αρη και τον Δία.

 

Προκειμένου να εξακριβώσουν την προέλευση των αστεροειδών, οι ερευνητές δημιούργησαν στον υπολογιστή μοντέλα της κίνησής τους και προσομοίωσαν τις τροχιές τους πίσω στο χρόνο. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Μπαπτιστίνα είναι κατάλοιπα μιας σύγκρουσης που συνέβη πριν από 160 εκατ. χρόνια ανάμεσα σε δύο αστεροειδείς, ο ένας με διάμετρο 170χλμ και ο άλλος με διάμετρο 60 χλμ.

Ορισμένα από τα συντρίμμια της σύγκρουσης εκτινάχθηκαν προς το εσώτερο Ηλιακό Σύστημα. Εκατομμύρια χρόνια αργότερα, ένα θραύσμα μήκους 10 χλμ έπληξε τη Γη, ενώ άλλα χτύπησαν τον Αρη και την Αφροδίτη.

Για να επιβεβαιώσουν τη θεωρία τους, οι αστρονόμοι εξέτασαν με φασματόμετρα τη χημική σύνθεση των Μπαπτιστίνα, και διαπίστωσαν την ύπαρξη ανθρακούχου χονδρίτη, ενός υλικού που προέρχεται από το πρώιμο Ηλιακό Σύστημα.

Το ίδιο υλικό έχει βρεθεί και στον κρατήρα Τσικσουλούμπ της χερσονήσου Γιουκατάν στο Μεξικό, διαμέτρου 180 χλμ, εκεί που πιστεύεται ότι προσέκρουσε ο εξολοθρευτής των δεινόσαυρων.

Τα στοιχεία επιτρέπουν στους ερευνητές να είναι σίγουροι κατά 90% ότι η θεωρία τους ευσταθεί.

Η πρόσκρουση του Τσικσουλούμπ ξεκίνησε φωτιές σε όλο τον πλανήτη και εκτίναξε στην ατμόσφαιρα τεράστιες ποσότητες σκόνης, που έκρυψαν τον Ήλιο για χρόνια. Όλα τα μεγάλα ερπετά εξαφανίστηκαν λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Όμως το κοσμικό μπιλιάρδο στη ζώνη των αστεροειδών δεν επηρέασε μόνο τη Γη. Σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχει πιθανότητα 70% κάποιο θραύσμα από την πρόσκρουση να προσέκρουσε στη Σελήνη πριν από 108 εκατ. χρόνια και να δημιούργησε και τον κρατήρα Τύχωνα, διαμέτρου 85 χλμ.

Newsroom ΔΟΛ

 

Αστρονομία, Παλαιοντολογία, Ιστορία, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, επιστήμη των Υπολογιστών, Φυσική,... ΟΛΕΣ οι επιστήμες επιβεβαιώνουν καθημερινά, με όλο και περισσότερα στοιχεία, ότι οι χρονολογήσεις των Εξελικτικών επιστημόνων είναι αληθινές και έγκυρες. Και μόνο μια συμπαντικών διαστάσεων "συνομωσία" θα μπορούσε να δικαιολογήσει την άρνηση ορισμένων Δημιουργιστών, που θέλουν ακόμα να πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι μόνο λίγων χιλιάδων ετών, και ότι ο Αδάμ συνάντησε τους... δεινοσαύρους! Μα ποιος να την οργανώσει; Μόνο ο Θεός θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια συνωμοσία, μέσα από όλες τις εκφράσεις της φύσης που έπλασε. Γιατί όμως; Για να μας πείσει υπέρ της Εξέλιξης;

Όσοι διατείνονται ότι πιστεύουν στον Θεό, πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτούν επιτέλους, και να πάψουν να συναγωνίζονται τους άθεους σε ισχυρογνωμοσύνη και εμμονές.