Το αρχαιότερο γνωστό ύφασμα της Μεσοποταμίας

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Αγία Γραφή

1500 χρόνια πριν ο Θεός δώσει στον Αδάμ δερμάτινο χιτώνα, οι άνθρωποι της περιοχής του, ήδη γνώριζαν να υφαίνουν!

Η Αγία Γραφή μας μιλάει για τους δερμάτινους χιτώνες που έδωσε ο Θεός στον Αδάμ και την Εύα, όταν αμάρτησαν, και τους έδιωξε από τον Παράδεισο. Και αυτό το έκανε, παρά το ότι τα ρούχα ήδη υπήρχαν, γιατί θέλησε να τους δώσει έναν συμβολισμό.

.

Η Αγία Γραφή, μας αφηγείται τα εξής για το τι έκαναν ο Αδάμ και η Εύα, όταν αμάρτησαν:

"Κι ανοίχτηκαν τα μάτια και των δύο και γνώρισαν ότι ήσαν γυμνοί· και αφού έρραψαν φύλλα συκιάς, έφτιαξαν για τον εαυτό τους περιζώματα" (Γένεση 3: 7).

Και μόλις ο Θεός τους έδιωξε από τον Παράδεισο, η αφήγηση μας λέει το εξής:

"Και ο Κύριος ο Θεός έκανε στον Αδάμ και στη γυναίκα του δερμάτινους χιτώνες, και τους έντυσε" (Γένεσις 3: 21).

Όσον αφορά λοιπόν τους ίδιους τους ανθρώπους, τα φύλλα της συκιάς ήταν ό,τι πιο πρόχειρο υπήρχε γύρω τους, και τα έρραψαν σε ρούχα. Ένα ρούχο σύμβολο των τύψεων που ένιωθαν πλέον, έχοντας παραβεί τη μοναδική εντολή που υπήρχε στον Παράδεισο. Γιατί τα φύλλα συκιάς έχουν την ιδιότητα να προκαλούν φαγούρα όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα, και πλέον οι τύψεις θα ήταν μια διαρκής φαγούρα για τους αμαρτωλούς.

Όσον αφορά όμως τον Θεό, δεν τους έδωσε ρούχα από ύφασμα. Τους έδωσε δέρματα. Για να συμβολίσει τη φθορά, που πλέον θα τους συνόδευε στην υπόλοιπη ζωή τους.

Η επιλογή αυτή του Θεού, δεν ήταν έλλειψη τέχνης ή φαντασίας. Ήταν ένας ξεκάθαρος συμβολισμός της φθοράς. Πολύ δε περισσότερο, όταν γνωρίζουμε πλέον, από αρχαιολογικές ανακαλύψεις, ότι στην περιοχή του Αδάμ, ήδη 1500 χρόνια πριν από αυτόν, οι άνθρωποι γνώριζαν να υφαίνουν!

Η ανακάλυψη αυτή, βρίσκεται καταγραμμένη στο επιστημονικό περιοδικό Κουάρκ Ιουλίου - Αυγούστου 1996, (εκδόσεων Περισκοπίου της Επιστήμης), σελίδα 8. Εκεί αναφέρονται τα εξής:

"Στην περιοχή του Τίγρη, στο Canonu, ερευνητικές ομάδες των Πανεπιστημίων της Κωνσταντινούπολης και του Σικάγου ανακάλυψαν ένα κομμάτι υφάσματος, διαστάσεων 8Χ4 cm, που θεωρείται το αρχαιότερο (ως τότε που γράφτηκε το άρθρο) στον κόσμο, καθώς η ηλικία του εκτιμάται σε 9.000 χρόνια. Ήταν περιτυλιγμένο στη λαβή ενός κεράτινου εργαλείου και φαίνεται να αποτελείται από λινό".