Θα σωθούν οι Προαδαμιαίοι άνθρωποι;

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Αγία Γραφή

Τι εμποδίζει άραγε τον Θεό να σώσει και τους προαδαμιαίους, όπως έσωσε και τους υπολοίπους προ Χριστού πιστούς, εφ' όσον ήταν πλασμένοι κατ' εικόνα του Θεού;

Αν και αυτά είναι ζητήματα σωτηρίας που δεν μας επιτρέπεται να τα δογματίζουμε, μια και η κρίση ανήκει  ΜΟΝΟ στον Θεό, θα τολμήσουμε μία ακόμα πρόταση χωρίς καθόλου δογματισμό, με βάση τα δεδομένα και τον τρόπο πολιτείας του Θεού στην ανθρώπινη ιστορία.

.

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε αναπτύξει στην ιστοσελίδα αυτή, εφ’ όσον υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι προ του Αδάμ, και εφ’ όσον ο κατακλυσμός ήταν τοπικός, σημαίνει ότι σήμερα ζουν άνθρωποι που δεν είναι απόγονοι ούτε του Νώε, ούτε του Αδάμ. Για παράδειγμα οι μαύροι της Αφρικής, οι κόκκινοι της Αμερικής και οι κίτρινοι της Ασίας, δεν είναι απόγονοι ούτε του Αδάμ ούτε του Νώε, μια και η ιστορία τους ξεκινάει ενωρίτερα από τον Αδάμ και δεν διακόπτεται από τον κατακλυσμό τού Νώε.

Από την ημέρα όμως που ο απόστολος Πέτρος βάπτισε τον εθνικό Κορνήλιο, το 36 μ.Χ., όλοι οι άνθρωποι, σε κάθε έθνος, σώζονται και γίνονται δέκτες του Αγίου Βαπτίσματος και συνεπώς και της δωρεάς του Αγίου Πνεύματος  (Πράξ. 2/β΄ 38-39,  10/ι΄ 34-35).

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι, που ως σήμερα πέθαναν χωρίς να γνωρίσουν το Χριστιανικό ευαγγέλιο.  Γι’ αυτούς ο απόστολος Παύλος λέγει:

΄΄...Οι εθνικοί που δεν έχουν νόμο, πράτουν εκ φύσεως τα τού νόμου, ...έχοντες τη συνείδηση συμμαρτυρούσα... Εάν λοιπόν ο απερίτμητος φυλάει τα διατάγματα τού νόμου, δεν θα τού λογαριαστεί η ακροβυστία του ως περιτομή; Και ο εκ φύσεως απερίτμητος, θα κρίνει εσένα, που έχεις το γράμμα τού νόμου και την περιτομή, και είσαι παραβάτης τού νόμου΄΄ (Ρωμ. 2/β΄ 14-15, 26-27).

Όπως οι άνθρωποι αυτοί θα κριθούν με βάση το νόμο της συνείδησης, προφανώς κατά τον ίδιο τρόπο θα κριθούν και οι άνθρωποι εκείνοι που έζησαν πριν από τον Αδάμ και που δε γνώρισαν ποτέ τη δυνατότητα να αποκτήσουν το Άγιο Πνεύμα. Προφανώς, λοιπόν, ευρίσκονταν κι αυτοί μεταξύ των προ Χριστού ψυχών που ανεστήθησαν πνευματικά μετά την κάθοδο του Κυρίου στον Άδη.  Ας μας επιτραπεί επίσης να αναρρωτιόμαστε: «τι άλλες άγνωστες σ' εμάς διευθετήσεις έχει κάνει άραγε ο Θεός για τους προ του Αδάμ προγόνους μας...»;

Στο πρώτο κεφάλαιο της Γένεσης, είναι ξεκάθαρο ότι ο Θεός έπλασε "κατ' εικόνα" Του τους  Προαδαμιαίους, κατά την 6η Δημιουργική ημέρα "άρσεν και θήλυ", που σημαίνει ότι δεν μιλάει εδώ για την Εύα, η οποία πλάσθηκε στην 7η Δημιουργική ημέρα καταπαύσεως του Θεού, ΜΕΣΑ στον Παράδεισο. Εφ' όσον λοιπόν πλάσθηκαν "κατ' εικόνα" του Θεού οι Προαδαμιαίοι, τίποτα δεν τους εμποδίζει να μετέχουν της σωτηρίας, ως μέλη της ανθρώπινης φύσης, την οποία εξαγίασε και θεράπευσε ο Κύριος Ιησούς Χριστός με τη Σταυρική Του θυσία.