Σύγκριση σκελετών ανθρώπου και χιμπατζή

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Εξελικτική πορεία

Ο Αδάμ είναι το πιο προηγμένο "μοντέλο" που έφτιαξε ο Θεός, μεταξύ πλήθους "μοντέλων" των Πρωτευόντων

Η πίστη των Εξελικτών, ότι ο άνθρωπος και οι πίθηκοι είναι συγγενείς, δεν είναι αφθαίρετη. Υπάρχει ένα πλήθος στοιχείων, που ξεκινούν από την ομοιότητά μας, με άλλα ζώα της οικογενείας των Πρωτευόντων, σαν τον Χιμπατζή.

.

Ο Χιμπατζής είναι ένας από τους μεγάλους ανθρωποειδείς πιθήκους που επιβιώνουν ως σήμερα. Και υπήρξαν πολλοί στην ιστορία, αλλά οι περισσότεροι έχουν χαθεί πλέον.

Στην ακόλουθη εικόνα, που συλλέξαμε από το περιοδικό Περισκόπιο της Επιστήμης (Νο 255, Νοεμβρίου 2001, σελ. 33), μπορούμε να δούμε συγκριτικά τους σκελετούς του ανθρώπου και του χιμπατζή, για να καταλάβουμε τον λόγο για τον οποίο οι Εξελικτές πιστεύουν ότι πρόκειται για συγγενικά είδη:

Φυσικά η ομοιότητα δεν είναι επαρκής απόδειξη για να πει κάποιος ότι ένα είδος είναι συγγενικό με ένα άλλο, αλλά χρειάζεται κυρίως η γενετική εξέταση.

Πράγματι, γενετική σύγκριση ανθρώπου και χιμπατζή συνεχίζεται, και αποδίδει όλο και περισσότερα στοιχεία, τα οποία θα μας οδηγήσουν κάποια στιγμή στον εντοπισμό του κοινού μας προγόνου. Και εκεί οι διαφορές μεταξύ των δύο αυτών ειδών, είναι πολύ μικρότερες! Πρόκειται για αναλύσεις, που φιλοδοξούμε να παρακολουθήσουμε από αυτή την ιστοσελίδα σε άλλα μας άρθρα.

Προς το παρόν όμως, ας έχουμε υπ' όψιν αυτόν τον συγκριτικό πίνακα, ως μια αρχή στο ζήτημα της μεγάλης εξελικτικής πορείας, η οποία οδήγησε (βουλήσει Θεού φυσικά), στη δημιουργία της υποστατικής εκείνης αρχής του ανθρώπου, που ονομάσθηκε από τον Θεό "Αδάμ", και που του ανατέθηκε η αφθαρτοποίηση της κτίσης, όταν ο Θεός τον τοποθέτησε στην Εδέμ.