Μεταλλάξεις των περασμένων δύο αιώνων

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Εξελικτική πορεία

Μεταλλαγμένοι δεν έπαψαν ποτέ να γεννιούνται ανάμεσά μας.

Δείξαμε ήδη περιπτώσεις εξελικτικών οπισθοδρομήσεων. Υπάρχουν και περιπτώσεις νέων μεταλλάξεων, συνεχιζόμενης εξέλιξης, και μεταλλάξεων συνηθισμένων σε όλη την ιστορία. Στο άρθρο αυτό θα δείξουμε μερικές ιστορικές φωτογραφίες μεταλλαγμένων ανθρώπων των τελευταίων αιώνων, που δείχνουν ότι οι μεταλλάξεις ήταν και είναι κάτι κοινό και μόνιμο.

.

Άνθρωποι με υπερτρίχωση, νάνοι και πανύψηλοι, ένας άνθρωπος σαν κάμπια, ένας με ελαστικό δέρμα, κάποιος που γεννήθηκε μόνο με το κάτω μέρος των ποδιών του, ένας μικροκέφαλος και ένα κοριτσάκι που θυμίζει πίθηκο, είναι μερικές από τις ιστορικές αρχειακές φωτογραφίες, που επιλέξαμε για το άρθρο αυτό, από το παλιό περιοδικό "Αινίγματα του Σύμπαντος" Νο 50-51, Ιουλίου- Αυγούστου 1979, σελ. 54-63:

 

Ο νανισμός είναι μία συχνότατη μετάλλαξη, γνωστή και καταγεγραμμένη εδώ και αιώνες.

 

 

Πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς που γεννήθηκαν με κάποια ασυνήθιστη μετάλλαξη στους δύο περασμένους αιώνες, ζούσαν εργαζόμενοι σε τσίρκο, αμοιβόμενοι από τα εισιτήρια των θεατών που πλήρωναν για να τους δουν. Σήμερα, συνήθως τέτοιες μεταλλάξεις γίνονται αντικείμενο επιστημονικής έρευνας, καθώς βοηθούν τους επιστήμονες να εντοπίσουν τα γονίδια εκείνα που είναι υπεύθυνα για τη μετάλλαξη αυτή. Αλλά για πιο σύγχρονες μεταλλάξεις, θα μιλήσουμε σε ξεχωριστό άρθρο.