Όλα τα πλάσματα της γης σε μια αλυσίδα

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Εξελικτική πορεία

Ο Θεός "έδεσε" όλα τα πλάσματα της γης με μια αλυσίδα συγγένειας: Με το DNA

Τo DNA δεν είναι μόνο ένα βιβλίο που γράφει πώς θα φτιαχτεί το κάθε είδος. Είναι επίσης και ένα ιστορικό βιβλίο. Μέσα σε κάθε πλάσμα της γης, υπάρχει καταγραμμένη η ιστορία της εξέλιξής του από παλαιότερους οργανισμούς. Και καθώς μαθαίνουμε να διαβάζουμε το βιβλίο αυτό, ένα-ένα μπαίνουν στη θέση τους τα "παζλ" της ιστορίας της ζωής, με τις συγγένειές τους, σε κάθε τους λεπτομέρεια.

.

Οι γενετιστές, δεν αποκαλύπτουν στις γενετικές ομοιότητες μόνο την ιστορία του ανθρώπινου είδους, αλλά και την ιστορία όλων των όντων εν γένει. Στην ακόλουθη εικόνα που συλλέξαμε από το Περιοδικό Περισκόπιο της Επιστήμης Νο 206. (Μάιος 1977), σελ. 41, μπορείτε να δείτε ένα χονδρικό διάγραμμα όλων των βιολογικών οργανισμών της γης, χωρισμένων σε δύο κατηγορίες προκαριωτών, και σε μία κατηγορία προκαριωτών. Προκαριώτες είναι οι οργανισμοί εκείνοι, των οποίων τα κύτταρα δεν έχουν πυρήνα, ενώ Ευκαριώτες, οι περισσότερο εξελιγμένοι οργανισμοί, των οποίων τα κύτταρα απέκτησαν πυρήνα.

Ο Carl Woese και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, κατέληξαν στην κατασκευή ενός εξελικτικού δένδρου, όπου ο ένας κλάδος καταλήγει στους ευκαριώτες και οι δύο άλλοι στους προκαριώτες. Ο ένας από τους δύο κλάδους προκαριωτών, ο ένας αφορά τα ευβακτήρια, και περιλαμβάνει τα βακτήρια που ζουν σε σχετικά φυσιολογικές για εμάς συνθήκες. Ο άλλος είναι τα αρχαιοβακτήρια, που ζουν σε ακραίες συνθήκες και περιβάλλοντα, ακατάλληλα για τα άλλα είδη οργανισμών.

 

Το ζήτημα της συγγένειας των ειδών μεταξύ τους, είναι πολύ σημαντικό για τους Χριστιανούς, με σοβαρές σωτηριολογικές συνέπειες. Αν ο Χριστός έπρεπε να ενανθρωπίσει, δηλαδή να συγγενέψει με τους ανθρώπους, για να τους μεταδώσει τη Θέωση και την αφθαρσία Του, πώς περιμένουμε ο άνθρωπος να γίνει αιτία αφθαρτοποίησης της υπόλοιπης κτίσης, αν είναι ξένος προς αυτήν;

Όμως το ανωτέρω διάγραμμα, δείχνει ξεκάθαρα τη συγγένεια του ανθρώπου με κάθε πλάσμα της γης, δια της εξελικτικής γραμμής του DNA. Μέσα απ' αυτή τη συγγένεια, όταν ο Κύριος Ιησούς Χριστός επανέλθει για την αφθαρτοποίηση του ανθρώπου, θα συμπαρασυρθεί σε αυτή την αφθαρσία και κάθε τι σε αυτό τον κόσμο, για να απαρτίσει την ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ της κτίσης, κατά την αιώνια βουλή του Θεού.

"επ’ ελπίδι ότι και αυτή η κτίσις ελευθερωθήσεται από της δουλείας της φθοράς εις την ελευθερίαν της δόξης των τέκνων του Θεού. Οίδαμεν γαρ ότι πάσα η κτίσις συστενάζει και συνωδίνει άχρι του νυν· ου μόνον δε, αλλά και αυτοί την απαρχήν του Πνεύματος έχοντες και ημείς αυτοί εν εαυτοίς στενάζομεν υιοθεσίαν απεκδεχόμενοι, την απολύτρωσιν του σώματος ημών" (Ρωμαίους 8: 20-23).