Αποτελεί προσβολή η καταγωγή μας από τα ζώα;

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Δημιουργισμός

Η υπερηφάνεια είναι κακός σύμβουλος, ιδιαίτερα σε ζητήματα πίστης και αλήθειας

Γιατί θα πρέπει ορισμένοι να θίγονται από το γεγονός ότι εξελιχθήκαμε από τα ζώα; Το σκέφθηκαν καλά;

.

Υπάρχει μια σειρά ερωτημάτων που θέτουν οι Δημιουργιστές, για να πείσουν τους ακροατές τους ότι δήθεν η Εξέλιξη είναι ασυμβίβαστη με τη Χριστιανική πίστη. Ας δούμε λοιπόν κάποια απ' αυτά:

Ρωτούν ορισμένοι Δημιουργιστές: "Πώς είναι δυνατόν να δεχθούμε, ότι ο άνθρωπος, το κατ' εικόνα του Θεού δημιούργημα, είναι απόγονος ζώων;"

Αυτό το ερώτημα όμως, για να προβληματίσει κάποιον, πρέπει να έχει αυτός ο κάποιος άφθονη υπερηφάνεια, ένα χαρακτηριστικό που από μόνο του είναι ασύμβατο με τη Χριστιανική πίστη! Γιατί θα έπρεπε άραγε να θεωρούμε την εξέλιξή μας από τα ζώα ως κάτι προβληματικό; Σε τι άραγε μας θίγει, πέρα από την υπερηφάνειά μας, η οποία μας οδηγεί στο να θέλουμε να είμαστε δήθεν κάτι "ανώτερο" και "υψηλότερο"; Μήπως ό,τι είμαστε στον Θεό δεν το χρωστάμε; Προς τι η επιθυμία για τόση αυτοπροβολή και αυτοεξύψωση;

Η δημιουργία του κάθε ανθρώπου, του καθενός από εμάς, δείχνει ανάγλυφα πώς δημιουργήθηκαν όλα τα πλάσματα. Στη μήτρα της μάνας μας είμαστε ένας μονοκύτταρος οργανισμός, σαν τους πρώτους οργανισμούς που κολύμπησαν μέσα στό σκοτεινό ωκεανό της πρώτης δημιουργικής ημέρας. Αναπτυσσόμαστε σε έμβρυο, που έχει ακόμη τις εμβρυακές θήκες των βραγχίων, που σε μας είναι πια άχρηστες. Γινόμαστε δηλαδή από μονοκύτταρος οργανισμός, υδρόβιος. Μετά γινόμαστε μωρό και στη συνέχεια παιδί, με όλη την ανοησία που κουβαλάει ένα τέτοιο πλάσμα, και μετά ενηλικιωνόμαστε. Δηλαδή όλα αυτά δεν θίγουν την υπερηφάνειά μας; Η Εξέλιξη μας έφταιξε; Η εξέλιξή μας από τόσες κατώτερες βαθμίδες, ώσπου να γίνουμε άνθρωποι δεν είναι υποτιμητική για τους Δημιουργιστές αυτούς;

Όμως ακόμα χειρότερα γι' αυτούς, ούτε καν από μικρο-οργανισμό δεν ξεκινάμε! Ξεκινάμε από ακόμα χαμηλότερα! Από το ΧΩΜΑ! Άραγε, το να έχει φτιαχτεί ο Αδάμ κατ' ευθείαν από το χώμα, όπως υποστηρίζουν οι Δημιουργιστές δεν είναι υποτιμητικό για το κατ' εικόνα του Θεού; Τι είναι κατώτερο; Το χώμα ή οι μορφές ζωής από τις οποίες οι Εξελικτές πιστεύουμε ότι εξελιχθήκαμε;

Πιστεύουμε ότι η αντιφατικότητα των ανθρώπων αυτών, είναι προφανής.

Όμως εδώ οι Δημιουργιστές επανέρχονται, και κάνουν μια ακόμα πιο πονηρή ερώτηση. Ρωτούν:

"Πώς είναι δυνατόν, ο Ιησούς Χριστός, ο Θεάνθρωπος, να δεχθούμε ότι έχει εξελιχθεί από τον πίθηκο;"

Σε αυτό το ερώτημα, απαντάμε κατ' αρχήν με την ίδια απάντηση όπως και προηγουμένως: "Όπως ακριβώς μπορεί να έχει δημιουργηθεί και από το ΧΩΜΑ, που είναι πολύ κατώτερο από τον πίθηκο".

Όμως η δεύτερη αυτή ερώτηση, εκτός από πονηρή, (μια και χρησιμοποιεί ένα αστείο ζώο, αλλά επίσης παρακάμπτει τον άνθρωπο, και πάει κατ' ευθείαν την καταγωγή του Χριστού στον πίθηκο), είναι και ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΗ! Μάλιστα η ερώτηση αυτή, κρύβει όχι μόνο πονηριά αλλά και ΑΙΡΕΣΗ!

Από πού και ως πού ο Χριστός είναι το "αντίτυπο" του ανθρώπου, ή του πιθήκου; Σε ποιο Θεολογικό κείμενο βρήκαν οι άνθρωποι αυτοί γραμμένο, το ότι ο Χριστός πλάσθηκε στο κατά σάρκαν με βάση τον άνθρωπο; Πού είδαν να είναι ο Χριστός εικόνα του ανθρώπου, ή πού είδαν να είναι ο άνθρωπος εικόνα του πιθήκου; Γιατί αν πει κάποιος ότι ο Χριστός έγινε "από τον πίθηκο" στο κατά σάρκα Του, τότε είναι ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, γιατί το αντίθετο πιστεύει η αγιωτάτη Χριστιανική μας Εκκλησία!

Όχι λοιπόν! Ο Χριστός δεν έγινε ούτε από τον πίθηκο, ούτε από τον άνθρωπο. Το αντίθετο συμβαίνει! Ο άνθρωπος έγινε "εικόνα" του Χριστού! Ο άνθρωπος είναι πλασμένος κατ' εικόνα Θεού, δηλαδή εικόνα Χριστού! Επειδή ο άνθρωπος Χριστός Ιησούς, είναι η "εικόνα του Θεού του αοράτου" (όπως ήδη έχουμε αναλύσει σε άλλο άρθρο μας)! Συνεπώς, δεν έγινε ο Χριστός από τον πίθηκο. Αντιθέτως! Ο Θεός μετέτρεψε τον πίθηκο σε κάτι άλλο, και τον έκανε εικόνα του Χριστού, και κατ' εικόνα Θεού πλάσμα!

Άκυρο λοιπόν και αυτό το επιχείρημα των Δημιουργιστών. Και ας παραδειγματισθούν από αυτό, γιατί η στρεβλή ερμηνεία των Ιερών Κειμένων, τους οδηγεί και σε αιρετικές θεωρήσεις της πίστης, οι οποίες υποτιμούν τον ρόλο του Χριστού στη Δημιουργία του ανθρώπου!