Σεληνιακή χρονολόγηση

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Χρονολογήσεις

Η σημερινή επιστήμη, δεν χρονολογεί μόνο τον πλανήτη μας, αλλά και κάθε ουράνιο σώμα

Το θέμα των χρονολογήσεων για τους Δημιουργιστές εκείνους που θεωρούν ότι ο κόσμος είναι μόνο λίγων χιλιάδων ετών, είναι πολύ σημαντικό, γιατί η επιστήμη δίνει δισεκατομμύρια χρόνια ύπαρξης στο σύμπαν. Γι' αυτό δικαιολογούνται ότι δήθεν ο κατακλυσμός του Νώε έχει επηρεάσει τα πετρώματα και τις χρονολογήσεις, κάτι που βεβαίως δεν δικαιολογείται από κανένα δεδομένο ή μέθοδο επιρροής. Όμως τους διαψεύδει και η χρονολογική κλίμακα της Σελήνης, μια και εκεί δεν έφτασε το ύψος του Κατακλυσμού!

.

Λόγω της διάβρωσης, και των γεωλογικών ανακατατατάξεων στο στερεό φλοιό της γης, δεν έχει καταστεί ως τώρα δυνατή η κατασκευή μιας λεπτομερούς χρονολογικής κλίμακας, για τις εποχές σχηματισμού του φλοιού της γης. Όμως η Σελήνη είναι ένας γεωλογικά νεκρός πλανήτης. Η επιφάνειά της είναι απείραχτη (με εξαίρεση τους μετεωρίτες), από την αρχή του σχηματισμού της. Γι' αυτό και οι επιστήμονες, μπόρεσαν να κατασκευάσουν έναν πίνακα, από τις Σεληνιακές χρονολογήσεις, που συμπληρώνει και παραλληλίζεται με τον πίνακα των γήινων χρονολογήσεων. Και (τι... έκπληξη!) οι σεληνιακές χρονολογήσεις, ταιριάζουν με τις γήινες, που μιλούν για δισεκατομμύρια έτη!

Στη Σεληνιακή γεωλογική χρονική κλίμακα (Lunar geologic timescale), η Κάτω Ιμβριανή εποχή σημειώνεται προ 3,85 έως 3,8 δισεκατομμυρίων ετών. Επικαλύπτει το τέλος της περιόδου του Όψιμου Βαρέως Βομβαρδισμού (Late Heavy Bombardment) του έσω ηλιακού συστήματος από μετεωρίτες. Η πρόσκρουση που δημιούργησε την τεράστια σεληνιακή λεκάνη Mare Imbrium (Ίμβρια Θάλασσα) συνέβη στην αρχή της εποχής αυτής. Οι άλλες μεγάλες λεκάνες που κυριαρχούν στην πλησιέστερη πλευρά της Σελήνης (όπως οι λεκάνες/θάλασσες Crisium, Tranquilitatis, Serenitatis, Fecunditatis, and Procellarum) επίσης σχηματίστηκαν στην περίοδο αυτή. Αυτές οι λεκάνες γέμισαν με βασάλτη κυρίως κατά την επόμενη Άνω Ιμβριανή εποχή, η οποία είχε προηγηθεί από την Νεκταριανή.

Σχέση της Σεληνιακής με την γεωλογική χρονολογική κλίμακα της Γης


Μιας και στην Γη υπάρχουν ελάχιστα έως και καθόλου γεωλογικά τεκμήρια της Κάτω Ιμβριανής σεληνιακής περιόδου, η Πρώιμη (ή Κάτω) Ιμβριανή περίοδος έχει χρησιμοποιηθεί από τουλάχιστον μία αξιόλογη επιστημονική εργασία ως ανεπίσημη υποδιαίρεση του Γήινου Αιώνα του Άδη (Hadean eon).

 

Το γεγονός που προκύπτει απ' όλα αυτά, είναι ότι οι μέθοδοι χρονολόγησης, είναι απρόσβλητες, και τα συμπεράσματά τους για τη γη, διασταυρώνονται ακόμα και με μετρήσεις ουρανίων σωμάτων. Και κάποτε, οι πιστοί άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι η τεκμηριωμένη επιστημονική αλήθεια δεν είναι διαπραγματεύσιμη!