Τρία Δημιουργιστικά επιχειρήματα για τη λίθινη εποχή

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Δημιουργισμός

Η ποσότητα των σκελετών της λίθινης εποχής

Γιατί η γεωργία είναι τόσο πρόσφατη;

Πόσο σύντομη είναι η Ιστορία;

Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεται κάποιος ως υπερασπιστής της αλήθειας, όταν κάνει συστηματική παραποίηση στοιχείων. Ούτε όταν όσα λέει, είναι γεμάτα με λογικά άλματα. Ούτε όταν στα λόγια του αποκρύπτει στοιχεία, για να βγάλει το συμπέρασμα που επιθυμεί, και που έχει προκαθορίσει εκ των προτέρων! Και κυρίως, αυτός δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιεί για τον εαυτό του το κατ' εξοχήν όνομα της αλήθειας: "Χριστιανός".

.

Έχουμε ασχοληθεί και πάλι με τον Dr. Russel Humphreys, (έναν Δυτικό Δημιουργιστή), και τις φαεινές του ιδέες, με ένα ψευδοεπιστημονικό κάλυμμα. Τόσο όσον αφορά τους γεωλογικούς ισχυρισμούς του, όσο και τους ισχυρισμούς του για τους κομήτες. Εδώ θα δούμε τους ισχυρισμούς του για τη λίθινη εποχή, που είναι εξ' ίσου σαθροί με τους άλλους ισχυρισμούς του.

 

Α. Η ποσότητα των σκελετών της λίθινης εποχής

Λέει λοιπόν ο Δρ. Ράσσελ:

Όχι αρκετοί σκελετοί της Λίθινης Εποχής.

Οι εξελικτικοί ανθρωπολόγοι λένε ότι η Λίθινη Εποχή διάρκεσε τουλάχιστον 100.000 χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο παγκόσμιος πληθυσμός του Νεάντερταλ και Κρομανιόν ανθρώπων ήταν χονδρικά σταθερός, μεταξύ 1 και 10 εκατομμυρίων. ΄Ολο εκείνο τον χρόνο θάβανε τους νεκρούς τους μαζί με καλλιτεχνήματα. Με αυτό το σενάριο, θα έχουνε θάψει τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια σώματα. Εάν το εξελικτικό χρονοδιάγραμμα ήταν σωστό, τα θαμμένα οστά θα έπρεπε να μπορούσαν να διαρκέσουν για πολύ περισσότερο από 100.000 χρόνια, έτσι πολλοί από τα δήθεν 4 δισεκατομμύρια σκελετοί της Λίθινης Εποχής θα έπρεπε ακόμη να βρίσκονται παντού (και βεβαίως τα θαμμένα καλλιτεχνήματα). Ακόμη μόνο λίγες χιλιάδες έχουν βρεθεί. Αυτό υπονοεί ότι η Λίθινη Εποχή ήταν πολύ συντομότερη απ’ ότι οι εξελικτικοί νομίζουν, λίγες εκατοντάδες χρόνια σε πολλές περιοχές.

 

Και εδώ παρατηρούμε πλήθος αυθαιρεσιών για να βγάλει το συμπέρασμα που θέλει!!! Προχωράμε σε επισήμανση των παραλογισμών του:

α) Η εκτίμηση του πληθυσμού των Νεάντερνταλ και των Κρο Μανιόν είναι ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ, συνεπώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο κατά της Εξέλιξης, παρά μόνο ενάντια σε επί μέρους υποθέσεις. Θα μπορούσαν να είναι πολύ λιγότεροι.

β) Το ότι όλοι αυτοί έθαβαν τους νεκρούς τους, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ του κειμενογράφου. Το ότι έχουν βρεθεί κάποιοι τάφοι αμφοτέρων των ανθρώπινων τύπων, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι όλοι τους έθαβαν τους νεκρούς τους! Ίσως να τους έκαιγαν στις περισσότερες περιπτώσεις. Όπως σήμερα σε άλλες χώρες υπάρχει ταφή, σε άλλες αποτέφρωση.

γ) Ελάχιστα θαμμένα οστά παραμένουν απολιθωμένα, ώστε να επιβιώσουν για περισσότερο από 100.000 χρόνια. Πόσους σκελετούς της Ρωμαϊκής εποχής έχετε συναντήσει, από τα δισεκατομμύρια κατοίκους της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας που έζησαν και πέθαναν σε μια περίοδο 1.500 ετών, και που αποδεδειγμένα έθαβαν τους νεκρούς τους ως πάγια τακτική; Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τόσο μακρινές εποχές!

δ) Σε κάθε περίπτωση, το ότι αποδέχεται την ύπαρξη των Νεάντερνταλ, ενώ απορρίπτει την Εξελικτική θεωρία, είναι από μόνο του ισχυρή αντίφαση. Γιατί οι Νεάντερνταλ, πρώτα ξαδέλφια με τον δικό μας τύπο ανθρώπου, εξελίχθηκαν ΕΞΩ από την Αφρική, από τον Χόμο Ερέκτους, ενώ ο δικός μας τύπος ανθρώπου, μετανάστευσε εδώ από την Αφρική, όπως έχουν αποδείξει οριστικά και αμετάκλητα οι γενετικές έρευνες.

ε) Τέλος, να πούμε ότι οι ανακαλυφθέντες σκελετοί, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ όσοι υπάρχουν. Καθημερινά ξεθάβονται καινούργιοι. Τα μουσεία έχουν πλέον γεμίσει σκελετούς κάθε εποχής. Και μάλιστα, οι σκελετοί αυτοί συσσωρεύονται ΜΕ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΡΥΘΜΟ, γιατί πλέον έχουμε μάθει τα γεωλογικά στρώματα, και γνωρίζουμε πού πρέπει να ψάξουμε! Το ότι λοιπόν ο ρυθμός αυτός αυξάνεται αντί να μειώνεται, σημαίνει ότι δεν έχουμε ακόμα εξαντλήσει τα στοιχεία που έχει να μας προσφέρει η γη, ώστε να αποφανθεί κάποιος από αυτά, ότι δήθεν οι άνθρωποι ήταν λίγοι.

 

Β. Γιατί η γεωργία είναι τόσο πρόσφατη;

Συνεχίζει ο Δρ. Ράσσελ:

Η Γεωργία είναι πολύ πρόσφατη.

Η συνήθης εξελικτική εικόνα έχει ανθρώπους να υπάρχουν ως κυνηγοί και συλλέκτες για 100.000 χρόνια κατά τη διάρκεια της Λίθινης Εποχής πριν ανακαλυφθεί η γεωργία λιγότερο από 10.000 χρόνια πριν. Ακόμη, η αρχαιολογική απόδειξη δείχνει ότι οι άνθρωποι της Λίθινης Εποχής ήταν τόσο έξυπνοι όσο εμείς. Είναι πολύ απίθανο ότι κανείς από τα 4 δισεκατομμύρια ανθρώπους που αναφέρθηκαν στο προηγούμενο θέμα δεν θα ανακάλυπτε ότι τα φυτά μεγαλώνουν από τους σπόρους. Είναι περισσότερο πιθανό ότι οι άνθρωποι ήσαν χωρίς γεωργία λιγότερο από λίγες εκατοντάδες χρόνια μετά τον Κατακλυσμό, εάν καθόλου.

Απαντούμε:

Πιθανολογίες που αποκρύπτουν τα στοιχεία! Ιδού η αναίρεση:

α) Η εικόνα που δίνουν οι επιστήμονες για την ανακάλυψη της γεωργίας, είναι ΤΑ ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ, και όχι τελικές θέσεις. Συνεπώς, δεν θα αρνηθεί κανένας τα στοιχεία που θα δείχνουν αρχαιότερη γεωργία, όταν και αν ανακαλυφθούν. Ουσιαστικά δηλαδή ο άνθρωπος αυτός, δεν αντιπαλεύει τη θεωρία της Εξέλιξης, αλλά τα ίδια τα ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ευρήματα!

β) Το να γίνει κάποιος γεωργός, ΔΕΝ προϋποθέτει απλώς εξυπνάδα και παρατήρηση ότι τα φυτά βγαίνουν από τους σπόρους. Πάνω από όλα προϋποθέτει ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΑΜΟΝΗ σε κάποια περιοχή, καλές κλιματολογικές και γεωλογικές συνθήκες, και συγκροτημένη κοινωνία που να μπορεί να εκμεταλλευθεί την καλλιέργεια. Συνεπώς η βάση της "εξυπνάδας" που θέτει, είναι σαθρή.

γ) Ο βασικός λόγος που προφανώς ΔΕΝ έχει βρεθεί να είχαμε γεωργία προ 12.000 ετών (και όχι 10.000 που λέει ο κειμενογράφος), είναι ότι ως τότε ήταν η εποχή των παγετώνων, και οι κλιματικές συνθήκες ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΣΑΝ τη γεωργία.

δ) Η αναφορά του επιχειρηματολογούντος, στον "Κατακλυσμό", σαν να ήταν αυτός Παγκόσμιος, ώστε να επηρεάζει όλη την ανθρωπότητα, είναι εντελώς άτοπη, μια και έχουμε ήδη δείξει εκτενώς, ότι ο Κατακλυσμός ήταν ΤΟΠΙΚΟΣ.

Συνεπώς, όλα τα παραπάνω που λέει είναι απαράδεκτες εικασίες και απλουστεύσεις. Κοινώς, παραπληροφόρηση.

 

Γ. Πόσο σύντομη είναι η ιστορία;

Και το τρίτο σχετικό επιχείρημα του δρ. Ράσσελ:

Η Ιστορία είναι πολύ σύντομη.

Σύμφωνα με τους εξελικτικούς, ο άνθρωπος της Λίθινης Εποχής υπήρχε για 100.000 χρόνια πριν αρχίσει να κάνει γραπτές αναφορές περίπου 4.000-5.000 χρόνια πριν. Ο προϊστορικός άνθρωπος έχτισε μεγαλιθικά μνημεία, έκανε θαυμάσια ζωγραφική στα σπήλαια, και κρατούσε αναφορές των φάσεων της σελήνης. Γιατί θα περίμενε χίλιους αιώνες πριν χρησιμοποιήσει τις ίδιες επιδεξιότητες για να καταγράψει ιστορία; Το βιβλικό χρονοδιάγραμμα είναι πολύ περισσότερο πιθανό.

Απάντηση:

Και εδώ έχουμε μια νέα σειρά από απαράδεκτες εικασίες και αυθαιρεσίες. Και πρώτ' απ' όλα, ότι το "Βιβλικό Χρονοδιάγραμμα" δεν διαφέρει σε τίποτα από την Επιστήμη. Οι αυθαίρετες ερμηνείες της Αγίας Γραφής είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά.

Ας δούμε λοιπόν τα κενά στο σκεπτικό του ανωτέρω επιχειρήματος:

α) Η ιστορία ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ μεν με γράμματα, αλλά αυτή καθεαυτή ΔΕΝ εξαρτάται από την ανακάλυψη της Γραφής. Για παράδειγμα έχουμε την περίπτωση των ανασκαφών στην Ιεριχώ, που αποδεικνύουν ότι ήταν πόλη, ήδη 3.000 έτη πριν από τον Αδάμ!!! Τον καιρό που ο Αδάμ ζούσε απομονωμένος στον Κήπο της Εδέμ, λίγες εκατοντάδες χιλιόμετρα Δυτικά, η Ιεριχώ έσφυζε από ζωή και κόσμο! Το ότι σήμερα έχουμε μόνο τα ευρήματα των αρχαιολόγων, και δεν γνωρίζουμε τα ονόματα των ηγετών της πόλης, οφείλεται μεν στο ότι δεν έχουμε γραπτά Ιστορικά κείμενα από την εποχή εκείνη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πόλη δεν είχε ιστορία και ιστορικά πρόσωπα! Απλώς ΕΜΕΙΣ δεν τα γνωρίζουμε ονομαστικά. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ όμως ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ότι πράγματι εκεί ζούσε πολύς κόσμος! Έχουμε βρει τα κατάλοιπα του πολιτισμού τους, ακόμα και της ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ τους!

β) Ο Αδάμ έζησε προ 7.500 ετών, ενώ η γραφή ανακαλύφθηκε προ 5.300 περίπου ετών. Γιατί λοιπόν επί 2.200 χρόνια δεν σκέφθηκε κανείς να την ανακαλύψει; Συνεπώς, ήταν απλώς θέμα του ΠΟΤΕ θα βρεθεί κάποιος να την ανακαλύψει, και όχι θέμα καλλιτεχνίας και νοημοσύνης. Ήταν θέμα του ΠΟΤΕ θα οργανωθεί ένα δίκτυο πόλεων, που θα μπορεί να συντηρήσει και να αναπτύξει ένα ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΧΡΗΣΤΟ σύστημα μάθησης γραψίματος από τη μία γενιά στην άλλη, χωρίς να ξεχαστεί. Η εκπαίδευση προϋποθέτει σταθερή πολιτική υποδομή. Και η πολιτική υποδομή προϋποθέτει εύκρατο κλίμα χωρίς παγετώνες και σταθερές κοινωνίες για μακρά σειρά γενεών, με δικτυωμένο εμπόριο, ώστε να απαιτείται μια γραπτή απογραφή των εμπορευμάτων. Όλα αυτά για πρώτη φορά συντελέσθηκαν στη Μεσοποταμία του 3.300 π.Χ. Ενωρίτερα ΔΕΝ υπήρχαν ακόμα οι κατάλληλες συνθήκες.

γ) Γιατί όμως ο δρ. Ράσσελ κολλάει ΜΟΝΟ στο γράψιμο; Τι έχει να πει ο κειμενογράφος για τις καλλιτεχνίες στα σπήλαια της Ευρώπης προ 40.000 ετών; Για τις λιθοτεχνίες προ δεκάδων χιλιάδων ετών; Για τα εργαλεία προ εκατομμυρίων ετών; Δεν φανερώνουν όλα αυτά μια ιστορία πολύ ευρύτερη από την ελάχιστη γραπτή;

 

Ας το πάρουμε χαμπάρι όλοι μας: Η Επιστήμη μας έχει δείξει ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ και το χρόνο που ο Θεός έχει δημιουργήσει τα πάντα. Η επιστήμη δεν έχει να μοιράσει τίποτα με την Εκκλησία του Χριστού. Μόνο με τους Προτεστάντες Δημιουργιστές έχει να μοιράσει.

Ας μη τους μιμούμαστε στη μωρία τους! Αρκεί ο πιθηκισμός της μωρίας του Δυτικού Διαφωτισμού, από τους άθεους Εξελικτές που πιθηκίζουν ορισμένοι εκφραγκευμένοι συμπολίτες μας. Ας μην αντιγράφουμε τώρα και τη μωρία των Προτεσταντών της Δύσης! Εδώ στην Ορθόδοξη Ανατολή έχουμε πολύ περισσότερα φόντα απ' αυτούς, για να διδάξουμε στον κόσμο ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.