Δεύτερη απόδειξη της Αφρικανικής καταγωγής μας, από τα κρανία

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Εξέλιξη

Μετά από το DNA, τα κρανία γίνονται δεύτερος αψευδής μάρτυρας για την Αφρικανική προέλευσή μας

Σε σχετικό μας άρθρο, έχουμε δείξει την ξεκάθαρη πλέον απόδειξη, της καταγωγής όλων των σημερινών ανθρώπων, από τα κύματα μετανάστευσης που έλαβαν χώρα από την Αφρική, πριν από 40.000 χρόνια περίπου. Στο άρθρο αυτό, μια νέα απόδειξη για το ίδιο ΓΕΓΟΝΟΣ, δίνεται από τη μέτρηση και καταγραφή των κρανίων.

.

Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, "κάθε λόγος βεβαιώνεται από δύο και τρεις μάρτυρες" [Δευτερονόμιο 19/ιθ: 15. Α΄ Τιμόθεον 5/ε: 19. Εβραίους 10/ι: 28 (Ορίστε τρεις μαρτυρίες εδαφίων)]. Εάν οι Δημιουργιστές θέλουν να θεωρούν τους εαυτούς τους πιστούς στην Αγία Γραφή, εκτός από την πρώτη ξεκάθαρη γενετική απόδειξη της καταγωγής μας από την Αφρική, θα πρέπει να δεχθούν και τη δεύτερη αυτή ανεξάρτητη απόδειξη - μαρτυρία, που θα παρουσιάσουμε σε αυτό το άρθρο. Διαφορετικά δεν σέβονται την Αγία Γραφή και τις αρχές που θέτει, και απλώς εμμένουν σε προσωπικές τους ερμηνείες και αγκυλώσεις!

Το επόμενο άρθρο, με ημερομηνία 19-7-2007, παρουσιάσθηκε στην ιστοσελίδα: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=818219&lngDtrID=252 με πληροφορίες από το Associated Press:

 

Καταγόμαστε όλοι από την Αφρική, επιβεβαιώνει σύγκριση κρανίων

Λονδίνο.

Η θεωρία ότι ο σύγχρονος άνθρωπος εμφανίστηκε από μια και μοναδική περιοχή της Αφρικής ενισχύεται από μια νέα μελέτη, η οποία βασίστηκε τόσο σε γενετικά δεδομένα όσο και στη σύγκριση χιλιάδων κρανίων από όλο τον κόσμο.

Η θεωρία «Πέρα από την Αφρική» διατυπώθηκε για πρώτη φορά το 1987 έπειτα από γενετικές αναλύσεις διαφόρων πληθυσμών, οι οποίες υποδείκνυαν ότι όλοι οι σημερινοί άνθρωποι κατάγονται από έναν προγονικό πληθυσμό που εμφανίστηκε στην Αφρική πριν από 200.000-100.000 χρόνια.

Αργότερα, πριν από περίπου 50.000 χρόνια, οι πρώτοι Homo sapiens sapiens άρχισαν να μεταναστεύουν από το λίκνο της αφρικανικής ηπείρου προς άλλες περιοχές του πλανήτη, δημιουργώντας τις πρώτες κοινότητες της Λίθινης Εποχής.

 

Ωστόσο ορισμένοι παλαιοανθρωπολόγοι συνεχίζουν να διαφωνούν, υποστηρίζοντας ότι οι ανατομικά σύγχρονοι άνθρωποι εμφανίστηκαν ανεξάρτητα και σχεδόν ταυτόχρονα σε πολλές διαφορετικές περιοχές του πλανήτη από την εξέλιξη πληθυσμών του προγόνου μας Homo erectus.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ στη Βρετανία θέλησαν να δώσουν τέλος στη διαμάχη συνδυάζοντας δύο διαφορετικά ερευνητικά εργαλεία, τη σύγκριση γενετικού υλικού από διάφορους σύγχρονους πληθυσμούς και τη σύγκριση περισσότερων από 6.000 ανδρικών κρανίων από όλο τον κόσμο.

Οι αναλύσεις έδειξαν ότι η ποικιλότητα των κρανίων κάθε πληθυσμού τείνει να μειώνεται καθώς μεγαλώνει η απόσταση από την Αφρική. Η μεγαλύτερη ποικιλία χαρακτηριστικών στα κρανία απαντάνται στην υποσαχάρια Αφρική, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι αφρικανικοί πληθυσμοί ήταν μεγαλύτεροι και αρχαιότεροι. Η ποικιλότητα μειώνεται με την αύξηση της απόστασης επειδή ο αριθμός των ανθρώπων σε κάθε κύμα μετανάστευσης ήταν περιορισμένος.

«Συνδυάσαμε τα γενετικά δεδομένα με νέες μετρήσεις σε ένα μεγάλο δείγμα κρανίων για να δείξουμε με βεβαιότητα ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι προήλθαν από μια και μοναδική περιοχή της υποσαχάριας Αφρικής» δήλωσε στο Reuters η Αντρια Μάνικα, μέλος της ομάδας.

Η μελέτη δημοσιεύεται την Πέμπτη στο Nature.

Newsroom ΔΟΛ