Οι Ινδιάνοι της Αμερικής κατάγονται από τη Σιβηρία

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Εξέλιξη

Άλλη μία μαρτυρία που επιβεβαιώνει για μια φορά ακόμα την επιστήμη

Η γονιδιακή απόδειξη της καταγωγής μας από την Αφρική είναι αδιαμφισβήτητη. Όμως τα συμμαρτυρούντα στοιχεία, εξακολουθούν να συσσωρεύονται. Στις 22-2-2008, στην ιστοσελίδα http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=875705&lngDtrID=252 δημοσιεύθηκαν τα πορίσματα μιας ακόμα έρευνας για το θέμα της καταγωγής των συγχρόνων πληθυσμών, με πληροφορίες από το Associated Press.

.

Η γενεαλογία των Ινδιάνων
Οι αυτόχθονες της Αμερικής συγγενείς με τους κατοίκους της Σιβηρίας

Οι Μάγια της Κεντρικής Αμερικής αποδεικνύονται μακρινοί συγγενείς των λαών της Σιβηρίας

Ουάσιγκτον
Οι άνθρωποι που κατάγονται από τη Σιβηρία συγγενεύουν στενά με τους ιθαγενείς της Αμερικής, δείχνει μεγάλη γενετική σύγκριση. Η έρευνα επιβεβαιώνει τη θεωρία ότι οι άνθρωποι έφτασαν στην Αμερική μέσω ενός τμήματος ξηράς που κάποτε συνέδεε τη Σιβηρία με την Αλάσκα.

Όπως αναφέρει το Reuters, ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ στην Καλιφόρνια συνέκριναν 938 άτομα από 51 τοποθεσίες υποβάλλοντάς τους σε γενετικές εξετάσεις που εξέτασαν 650.000 σημεία του γονιδιώματος.

Η ερευνητική ομάδα αναφέρει στο περιοδικό Science ότι ανακάλυψε εντυπωσιακές γενετικές ομοιότητες ανάμεσα στη φυλή Γιακούτ της Σιβηρίας και αρκετούς αυτόχθονες πληθυσμούς στο Μεξικό, την Κεντρική Αμερική, την Κολομβία και τη Βραζιλία. Στους λαούς αυτούς περιλαμβάνονται οι Μάγια της Κεντρικής Αμερικής και οι Σουρούι και Καριτιάνα στη Βραζιλία.

«Αυτή είναι πραγματικά μια ένδειξη κοινής καταγωγής» δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Ντένιν Αμπσερ.

Σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία, ο σύγχρονος άνθρωπος έφτασε για πρώτη φορά στην Αμερική πριν από 30 έως 12 χιλιάδες χρόνια. Η στάθμη της θάλασσας ήταν τότε πολύ χαμηλή και και ένα τμήμα ξηράς γεφύρωνε το σημερινό Βερίγγειο Πορθμό.

Η τελευταία έρευνα δημοσιεύτηκε μία ημέρα μετά την εμφάνιση δύο άλλων σημαντικών μελετών στο περιοδικό Νature.

Ο συνδυασμός των τριών ερευνών φαίνεται να επιβεβαιώνει τη θεωρία «Πέρα από την Αφρική», σύμφωνα με την οποία ο σύγχρονος άνθρωπος εμφανίστηκε στην αφρικανική ήπειρο και από εκεί επεκτάθηκε στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Ασία, την Ωκεανία και τελικά την Αμερική.

Newsroom ΔΟΛ