Η κατευθυνόμενη εξέλιξη του ανθρώπινου εγκεφάλου

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Τυφλή Εξέλιξη

Όπως οι Δημιουργιστές με φανατισμό κλείνουν τα μάτια στα στοιχεία, έτσι κάνουν και οι φανατικοί οπαδοί της τυφλής εξέλιξης...

...Και αυτό φαίνεται στο παρακάτω δημοσίευμα, για μια νέα ανακάλυψη περί της εξέλιξης του ανθρώπινου εγκεφάλου. Το δημοσίευμα αυτό, το βρήκαμε στην Εφημερίδα «Το Βήμα» Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2004. (63)Α39. Μπορείτε να το διαβάσετε στη συνέχεια, και θα το σχολιάσουμε μετά:

 

Ο εγκέφαλος μας μοναδικό «προϊόν» της φύσης

Ιλιγγιώδης πρόοδος και έκρηξη μεταλλάξεων σε γονίδια οδήγησαν στην ταχύτατη ανάπτυξή του

Αμερικανός ερευνητής ανατρέπει τις ως σήμερα επικρατούσες απόψεις

 

Λονδίνο. Γενετική απόδειξη της υπεροχής του ανθρωπίνου είδους ανακάλυψαν αμερικανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγου! Σύμφωνα με το άρθρο τους στην επιστημονική επιθεώρηση «Cell», ο ανθρώπινος εγκέφαλος  είναι το εξελικτικό προϊόν μιας χωρίς προηγούμενο προόδου, η οποία καθοδηγήθηκε από τη φυσική επιλογή και μια έκρηξη μεταλλάξεων σε γονίδια που σχετίζονταν με την ανάπτυξή του.

Το εύρημα των αμερικανών επιστημόνων, το οποίο προέκυψε από τη συγκριτική μελέτη 214 γονιδίων που εμπλέκονται στην ανάπτυξη του εγκεφάλου σε τέσσερα είδη θηλαστικών, έρχεται να ανατρέψει τα ως σήμερα πιστεύω των επιστημόνων. Αντίθετα με την προηγούμενη άποψη, η διαδικασία της εξέλιξης του ανθρωπίνου εγκεφάλου δεν μοιάζει με την ανάπτυξη μεγαλύτερων χαυλιοδόντων ή διακλαδισμένων κεράτων. Αυτό που την διακρίνει είναι η ιλιγγιώδης για τα εξελικτικά δεδομένα, ταχύτητα με την οποία έλαβε χώρα.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο καθηγητής Μπρους Λαν, ο οποίoς ηγήθηκε των μελετών, «η ανθρώπινη εξέλιξη είναι προνομιούχος  διαδικασία επειδή περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων σε μεγάλο αριθμό γονιδίων. Για να επιτευχθούν τόσο πολλά σε τόσο μικρό εξελικτικό χρόνο απαιτείται διαδικασία επιλογής πιθανότατα διαφορετική από την τυπική διαδικασία απόκτησης νέων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών».

Οι αμερικανοί ερευνητές μελέτησαν τα 124 γονίδια στα γονιδιώματα των ποντικών, των αρουραίων, των μακάκων Και βεβαίως των ανθρώπων. Διαπίστωσαν ότι η εξέλιξη ήταν ταχύτερη μεταξύ των πρωτευόντων θηλαστικών (ανθρώπων και μακάκων) σε σχέση με αυτή των τρωκτικών. Η ταχύτητα των ανθρωπίνων γονιδίων, βρέθηκε μεγαλύτερη όλων. Συμπερασματικά, ο καθηγητής Λαν δήλωσε:

«Η δημιουργία μεγάλου ανθρωπίνου εγκεφάλου δεν είναι απλώς το νευρολογικό ισοδύναμο της δημιουργίας μεγαλύτερων κεράτων. Απαίτησε επίπεδο επιλογής χωρίς προηγούμενο. Η μελέτη μας προσφέρει την πρώτη γενετική απόδειξη ότι οι άνθρωποι καταλαμβάνουν μοναδική θέση στο δένδρο της ζωής. Με απλά λόγια, η εξέλιξη δούλεψε πολύ σκληρά για να μας δημιουργήσει».

Εφημερίδα «Το Βήμα» Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2004. (63)Α39

 

Είναι εντυπωσιακή η τύφλωση μορφωμένων ανθρώπων σαν αυτούς τους επιστήμονες. Όταν βλέπουν με αποδείξεις, ότι ο άνθρωπος εξελίχθηκε με διαφορετικό και χωρίς προηγούμενο τρόπο και ταχύτητα από τα άλλα ζώα, εξακολουθούν να μιλούν για δημιουργία "της φύσεως", ή "της εξελίξεως". Λες και "η φύση" ή "η εξέλιξη" έχουν νόηση για να εργάζονται και να δημιουργούν μόνες τους. Λες και θα πάθουν κάτι οι ερευνητές αυτοί, αν πουν το ολοφάνερο: "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ".

.