Χέρι και φτερό: Παραλλαγές πάνω στο ίδιο ΣΧΕΔΙΟ

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Πίνακες και Σχεδιαγράμματα

Ο Θεός έδειξε τη συγγένεια των πλασμάτων της γης, μέσα από την ομοιότητα των παραλλαγών που έκανε πάνω στο ίδιο σχέδιο

Η συγγένειά μας με τα πλάσματα της γης, είναι εμφανής και προφανής, καθώς παρατηρούμε τον τρόπο που ο Θεός μέσω της Εξελικτικής διαδικασίας, μετέτρεψε προηγούμενα σχεδιαστικά μοτίβα σε νέες χρήσεις. Ένα πτερύγιο, ένα χέρι, ένα πόδι και ένα φτερό, δεν είναι παρά παραλλαγές του ίδιου σχεδίου.

 

Η πραγματικότητα της Εξέλιξης, φαίνεται εκτός των άλλων, από τις ομοιότητες διαφόρων μελών του σώματος, σε πολύ διαφορετικές μορφές ζωής. Από τα ψάρια και τους δεινοσαύρους, ως τους πτεροδάκτυλους και τα σημερινά πουλιά, παρατηρούμε τα άνω άκρα να διαμορφώνονται από το γενετικό πρόγραμμα της Φυσικής Επιλογής, πότε σε λειτουργικά πτερύγια, πότε σε αριστοτεχνικά χέρια, πότε σε αξιοθαύμαστα φτερά διαφόρων τύπων, μιας τεχνολογίας που οι μεγαλύτερες διάνοιες των αεροναυπηγών, δεν κατάφεραν ποτέ να αντιγράψουν!

Το επόμενο σχεδιάγραμμα (που συλλέξαμε από το περιοδικό "Περισκόπιο της Επιστήμης", Νο 52, σελ. 11), είναι χαρακτηριστικό αυτής της ομοιότητας χεριού και φτερών, όπως αποκαλύπτει τόσο η παρατήρηση υπαρχόντων ζώων, όσο και τα απολιθώματα εξαφανισμένων ιπτάμενων ερπετών:

Στο πάνω μέρος του σχεδιαγράμματος (a), βλέπετε τα φτερά ενός Πτερόσαυρου, ένας πουλιού (b) και της νυχτερίδας (c).

Και τα τρία αυτά είδη φτερών, αν και ανήκουν σε τρία διαφορετικά είδη, που πετούν με διαφορετικό τρόπο, είναι διαφορετικές εξελικτικές μορφές τού μπροστινού άκρου ενός τετραπόδου ζώου.

Οι διαφορές (αλλά και οι ομοιότητες) είναι χαρακτηριστικές: Η στήριξη τού φτερού γίνεται στον πτερόσαυρο από το τέταρτο δάκτυλο, στο πουλί από το δεύτερο δάκτυλο, και στη νυχτερίδα από όλα τα δάκτυλα εκτός του πρώτου.

Στους μεγάλους πτεροδάκτυλους, (που είναι και το αρχαιότερο πτητικό "μοντέλο" από τα παρουσιαζόμενα εδώ), είναι χαρακτηριστικό το ότι η ωμοπλάτη κατευθύνεται προς το εσωτερικό και καταλήγει στο notarium, που ήταν ιδιαίτερο οστό του σκελετού τών πτερόσαυρων και βρισκόταν στο μέσο του σώματος. Το notarium αποτελείτο από πολλούς σπονδύλους ενωμένους μεταξύ τους.

Στo κάτω μέρος (d), φαίνεται η κατασκευή του ανθρώπινου χεριού. Παρατηρήστε, τη σχεδιαστική ιδιοφυία του Δημιουργού μας, καθώς πάνω στο ίδιο ακριβώς σχέδιο, προέβλεψε αυτές τις εκπληκτικές και λειτουργικές κατασκευές πτήσεως, (τα φτερά), αλλά και του εκπληκτικού εργαλείου που λέμε "χέρι", και που με αυτό κάνουμε εμείς οι άνθρωποι τα πάντα. Χέρι και φτερό: ένα πολυ-λειτουργικό σχέδιο που θα ζήλευε κάθε ιδιοφυής εφευρέτης! Λέτε να εξελίχθηκαν "τυχαία"; Και μάλιστα σε τρεις "τυχαίες" πτητικές συσκευές;

Παρακαλούμε παρατηρήστε προσεκτικά τα ανωτέρω σχήματα χωρίς θρησκευτική προκατάληψη. Δεν βλέπετε την απόδειξη της εξέλιξης των ειδών στο σχέδιο του κάθε άκρου; Και παράλληλα, δεν σας παρακινεί αυτό να δοξάσετε Αυτόν τον Μέγα Επιστήμονα, που προγραμμάτισε ένα τόσο πολυ-λειτουργικό σχέδιο, να μεταβάλλεται με τις ιδιαιτερότητες των αναγκών του κάθε ζώου;