Τα μεθανογόνα βακτήρια

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Εξέλιξη

Αυτοί ήταν πιθανότατα οι πρώτοι κάτοικοι του πλανήτη μας, όταν ο Θεός προετοίμαζε την έκρηξη της ζωής

Η ζωή στη γη πέρασε από πολλές φάσεις και αλλαγές στην ιστορία της. Το κτιστό είναι τρεπτό και μεταβλητό στον παρόντα αιώνα, και αυτή η "ρευστή" μορφή της ζωής στη  γη, έχει αφήσει τα σημάδια της, και τα παρακλάδια της μέχρι σήμερα.

.

Στο άρθρο αυτό, θα γνωρίσουμε το εξελικτικό δένδρο των Μεθανογόνων Βακτηρίων. Πρόκειται για πλάσματα που επέδρασαν και επιδρούν στο κλίμα του πλανήτη μας, και πιθανότατα υπήρξαν οι πρώτοι του κάτοικοι. Η γενετική έρευνα αυτών των οργανισμών, έχει δείξει τη συγγένεια, και το δένδρο καταγωγής τους.

Στο ακόλουθο άρθρο, που συλλέξαμε από το περιοδικό Scientific American Νοεμβρίου 2004 σελ. 71, μπορείτε να δείτε το εξελικτικό αυτό δένδρο.

Τα μικρόβια που παράγουν μεθάνιο, τα επονομαζόμενα μεθανογόνα (κoκκινόχρωμα στο δενδρόγραμμα), αποτελούν το 50% όλων τών γνωστών Αρχαίων, μίας από τις τρεις επικράτειες (οι άλλες δύο είναι τα Ευβακτήρια και τα Ευκάρυα) που εξελίχθηκαν χωριστά από τον άγνωστο πρόγονο. Τα μεθανογόνα υπάρχουν σε ποικιλία μορφών, συμπεριλαμβανομένων κόκκων και βακίλλων [φωτογραφίες], και ζουν αποκλειστικά σε αναερόβια περιβάλλοντα. Επειδή οι παλαιότερες από τις πέντε τάξεις των μεθανογόνων καταλαμβάνουν χαμηλούς κλάδους της επικράτειας των Αρχαίων, οι περισσότεροι βιολόγοι θεωρούν ότι αυτά τα μικρόβια ήταν από τους πρώτους οργανισμούς που εμφανίστηκαν στη Γη.