Ένας Ιός στο ανθρώπινο DNA αποδεικνύει την εξέλιξη

Εξελικτική Δημιουργία

Κεντρική Σελίδα   Γενετική

Το κοινό παρελθόν ανθρώπου και αρκετών ζώων αποδεικνύεται από το DNA ενός ιού.

Οι αποδείξεις για την Εξελικτική θεωρία είναι όχι μόνο ατράνταχτες, αλλά και ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ πλέον! Και εξακολουθούν να συσσωρεύονται από κάθε πλευρά, σε σημείο που οι αρνητές τής Εξέλιξης να πρέπει να υποθέσουν ότι όλο το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον τους για να τους πείσει. Λες και ο Ίδιος ο Θεός τους δίνει με κάθε τρόπο τις απανωτές αποδείξεις τής πλάνης τους, μήπως και κάποτε θελήσουν να δουν την πραγματικότητα.

.

Η Νέα απόδειξη για την Εξέλιξη τού ανθρώπου, προκύπτει από το παρακάτω άρθρο που αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1092161&lngDtrID=252

Σύμφωνα με τη νέα αυτή ανακάλυψη, ένας ιός που πριν από 40 εκατομμύρια χρόνια ενσωματώθηκε στο γενετικό υλικό κάποιου κοινού μας προγόνου με κάποια ζώα, αποδεικνύει την κοινή καταγωγή μας με τα ζώα αυτά, που έχουν τον ίδιο αυτό ιό ενσωματωμένο στο DNA τους. Και η εξέταση τών μεταλλάξεων που υπέστη στο διάστημα αυτό το γονιδίωμα τού ιού, είναι ικανή να αποκαλύψει για μια φορά ακόμα, και με έναν ακόμα τρόπο, την εξελικτική πορεία που ακολούθησε ο κάθε κλάδος απογόνων τού κοινού μας αυτού προγόνου:

Γονίδια αρχαίου ιού διαιωνίζονται μέσα στο ανθρώπινο DNA

Κρυφός εισβολέας

Ο ιός της Μπόρνα (εδώ στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο) δεν φαίνεται να προκαλεί ασθένειες στον άνθρωπο

Λονδίνο
Οι άνθρωποι και πολλά ακόμα θηλαστικά φέρουν στα κύτταρά τους γενετικό υλικό ενός ιού που μόλυνε τους προγόνους τους πριν από τουλάχιστον 40 εκατομμύρια χρόνια, ανακάλυψαν Ιάπωνες ερευνητές.

Ο εισβολέας υπάρχει ακόμα και σήμερα και ονομάζεται ιός της Μπόρνα, αναφέρει ο Δρ Κέιζο Τομονάγκα και οι συνεργάτες του στο περιοδικό Nature.

Ο ιός ανακαλύφθηκε το 1850 στη Μπόρνα της Γερμανίας, όταν μια μυστηριώδης ασθένεια αποδεκάτισε τα άλογα του ιππικού της πόλης. Δεν έχει συνδεθεί πάντως με ασθένειες στον άνθρωπο.

Στο ανθρώπινο γονιδίωμα, οι ερευνητές εντόπισαν πολυάριθμα θραύσματα από το γενετικό υλικό του ιού καθώς και δύο γονίδια που ενδέχεται να είναι λειτουργικά, αν και παραμένει ασαφές σε τι χρησιμεύουν.

Εκτός από τον άνθρωπο, παρόμοια θραύσματα γενετικού υλικού του ιού της Μπόρνα βρέθηκαν και σε άλλα πρωτεύοντα καθώς και στα τρωκτικά και τους ελέφαντες.

Μέχρι σήμερα, οι μόνοι ιοί που ήταν γνωστό ότι ενσωματώθηκαν στο γενετικό υλικό του ανθρώπου ανήκαν στην εντελώς διαφορετική κατηγορία των ρετροϊών, οι οποίοι για να πολλαπλασιαστούν πρέπει να εισάγουν τα γονίδιά τους στο γονιδίωμα του ξενιστή τους.

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, οι ρετροϊοί αντιστοιχούν έως και στο 8% του συνόλου του ανθρώπινου γονιδιώματος.

Newsroom ΔΟΛ