Τα θηλαστικά πέταξαν νωρίς

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Εξελικτική πορεία

Ένας ιπτάμενος "σκίουρος" πετούσε πριν από 130.000.000 χρόνια!

Πώς είναι δυνατόν, τόσο διαφορετικές μορφές ζωής, να ανέπτυξαν "τυχαία" το σώμα τους ως πτητική μηχανή, τόσες φορές, ξεχωριστά το ένα από το άλλο; Δύο φορές τα ερπετά, και τουλάχιστον από μία τα ψάρια και τα θηλαστικά, νίκησαν το νόμο της βαρύτητας, και κυριάρχησαν στους αιθέρες! Αυτά τα α-νόητα πλάσματα, έκαναν κάτι που οι άνθρωποι χρειάσθηκαν γι' αυτό όλη τους την τέχνη και την επιστήμη, ώστε να το επιτύχουν στον 20ό αιώνα! Ας το σκεφθούν λίγο αυτό, όσοι θεωρούν ότι τα... αεροπλάνα εξελίσσονται... τυχαία!

.

Σύμφωνα με το περιοδικό Science Illustrated Νο 33, του Δεκεμβρίου 2007, σελ. 23, Κινέζοι Παλαιοντολόγοι βρήκαν σε ανασκαφές στην Κίνα, απολίθωμα 130.000.000 ετών, που ανήκει σε ένα πλάσμα σαν σκίουρο.


Το Volaticotherium antiquus, όπως είναι το όνομα που του δόθηκε, φαίνεται ότι έζησε ταυτόχρονα με τα πρώτα πτηνά που μοιάζουν με τα σημερινά πουλιά, ίσως και πριν από αυτά! (Οι Πτερόσαυροι που δεν σχετίζονται με τα σημερινά πουλιά, πετούσαν πολύ ενωρίτερα!)

Ο προϊστορικός αυτός ιπτάμενος "σκίουρος", είχε το μέγεθος των σημερινών νυχτερίδων. Μπορούσε να πετάει χρησιμοποιώντας μια μεμβράνη δέρματος μεταξύ των ποδιών της, καλυμμένη με τρίχες. Και για πηδάλιο χρησιμοποιούσε την ουρά του.

Πώς είναι δυνατόν, τέτοιες "πτητικές μηχανές" να ξεπηδούν τυχαία χωρίς έναν Πάνσοφο αεροναυπηγό; Ας μας το απαντήσουν αυτό οι οπαδοί της τυχαιότητας!