Το αυγό έκανε την κότα

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Εξελικτική πορεία

Γενετική απάντηση στο αρχαίο ερώτημα

Οι Δημιουργιστές, στο ερώτημα: "Η κότα έκανε το αυγό, ή το αυγό την κότα;" δίνουν την απάντηση ότι ο Θεός έφτιαξε την κότα κατ' ευθείαν, άρα προηγείται. Όμως, η αντίθετη απάντηση για το ίδιο ερώτημα, δίνεται σε άρθρο της ιστοσελίδας in.gr με ημερομηνία 25/5-2006, στη διεύθυνση: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=709799&lngDtrID=252. Άλλωστε, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική η αλήθεια, εφ' όσον ο Θεός δεν έπλασε τα πουλιά κατ' ευθείαν όπως θέλουν οι Δημιουργιστές, αλλά τα εξέλιξε!

.

«Το αβγό έκανε την κότα» απαντούν δύο επιστήμονες στο πολυσυζητημένο δίλημμα
Κλειδί το γενετικό υλικό

Eν αρχή ην... το αβγό απαντούν δύο διακεκριμένοι επιστήμονες στο πολυσυζητημένο αίνιγμα εάν «η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα;».

Κλειδί για τη λύση του μυστηρίου το γεγονός ότι το γενετικό υλικό δεν αναπτύσσεται στη διάρκεια της ζωής ενός ζωντανού οργανισμού και, επομένως, το πρώτο κλωσσόπουλο που έγινε κότα θα έπρεπε να είχε προϋπάρξει μέσα στο αβγό.

O καθηγητής Τζον Μπρούκφιλντ, ειδικός στην Εξελικτική Γενετική από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ αναφέρει ότι η σειρά είναι σαφής: ο ζωντανός οργανισμός μέσα στο κέλυφος έχει το ίδιο DNA με το κοτόπουλο στο οποίο θα εξελιχθεί στην πορεία.

«Έτσι, μπορούμε να πούμε χωρίς αμφιβολία ότι το πρώτο ζωντανό μέλος του είδους είναι αυτό το πρώτο αβγό. Θα συμπέραινα λοιπόν ότι το αβγό προηγείται».

O Νταβίντ Παπινό, ειδικός στη Φιλοσοφία της Επιστήμης από το Κινγκς Κόλετζ του Λονδίνου, συμφωνεί με αυτή την άποψη. Θεωρεί ότι το πρώτο κοτόπουλο προήλθε από ένα αβγό, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπήρχαν αβγά προτού υπάρξουν κότες.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι οι άνθρωποι κάνουν λάθος να πιστεύουν ότι το πρώτο αβγό αποτελούσε μεταλλαγμένο «προϊόν» το οποίο προήλθε από γονείς που δεν ήταν κοτόπουλα.

Τα συμπεράσματα των μελετών του καθηγητή Μπρούκφιλντ δημοσιεύτηκαν σε πολλές βρετανικές εφημερίδες στις οποίες φιλοξενούνται και οι συγκλίνουσες απόψεις του καθηγητή Παπινό.

Newsroom ΔΟΛ