Ανάπλαση μελών, δείχνει τις καταπληκτικές δυνατότητες των μεταλλάξεων

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Εξελικτική πορεία

Ο γενετικός μας κώδικας, είναι ένα Θεϊκό υπολογιστικό πρόγραμμα που "τρέχει" στα κύτταρά μας

Σε κάποια ερπετά είναι συνηθισμένη τακτική η αναγέννηση κομμένων μελών. Αλλά αυτή είναι μία ικανότητα που το γενετικό πρόγραμμα των πουλιών και των θηλαστικών την απώλεσε. Παρ' όλα αυτά, με μικρές τεχνητές μεταλλάξεις, οι επιστήμονες έκαναν αυτή τη δυνατότητα να ξαναλειτουργήσει στα πουλιά, και ευελπιστούν κάποια στιγμή να την εφαρμόσουν και στον άνθρωπο, για θεραπεία πλήθους αναπηριών.

.

Πληροφορίες γι' αυτή την καταπληκτική είδηση, της ανάπλασης κομμένων μελών σε πουλιά, μας δίνει το περιοδικό Νάσιοναλ Τζεογκράφικ Ιουλίου 2007, στη σελίδα της επιστήμης. Η είδηση είναι η εξής:

 

Η επιστήμη πετάει!

Στο Ινστιτούτο Βιολογικών Σπουδών Σολκ οι επιστήμονες έκοψαν μια φτερούγα οπό το έμβρυο ενός κοτόπουλου και στη θέση του κατάφεραν να αναπτυχθεί μια καινούργια. Αυτό δεν θα ήταν σπουδαίο κατόρθωμα αν επρόκειτο για καβούρι Mennipe mercenaria (κόβεις μια δαγκάνα και, με τον καιρό, στη θέση της φυτρώνει άλλη), αλλά για κοτόπουλο ήταν πρωτοφανές. Αλλάζοντας τη συμπεριφορά μερικών γονιδίων, λέει ο Χουάν Κάρλος Ισπισούα Μπελμόντε, από το Σολκ, οι επιστήμονες «αποκατέστησαν πλήρως το άκρο: μια όμορφη, τέλεια φτερούγα». θα περάσει καιρός ώσπου αυτή η μέθοδος να εφαρμοστεί ενδεχομένως και στους ανθρώπους, είναι όμως ενθαρρυντικό να γνωρίζουμε ότι η επιστήμη έχει αυτή τη δυνατότητα. —Γκρέγκορι Τζέινς.