Κατάλοιπα - Αποδείξεις της Εξέλιξης στον άνθρωπο

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Εξελικτική πορεία

Αν κάποιος ζητάει πράγματι να βρει αποδείξεις της Εξέλιξης, δεν χρειάζεται να πάει μακριά. Ας δει το ίδιο του το σώμα!

Ρωτούν οι Δημιουργιστές: "Αν πράγματι ο άνθρωπος εξελίχθηκε, πού είναι τα κατάλοιπα των οργάνων εκείνων, που ενώ είχαν κάποιον ρόλο σε αρχαιότερα είδη, δεν έχουν πλέον χρησιμότητα σε αυτόν;" Ορίστε λοιπόν η απάντηση:

.

Στο περιοδικό Science Illustrated, Νο 6 Σεπτεμβρίου 2005, σελίδα 10, υπάρχει μια πολύ κατατοπιστική εικόνα, που δείχνει τα εμφανέστερα κατάλοιπα της Εξέλιξης στο ανθρώπινο σώμα. Λέμε "εμφανέστερα", επειδή υπάρχουν και πολλά "κρυφά", που θα δούμε σε άλλα άρθρα. Ακολουθεί λοιπόν η εικόνα αυτή:

Εδώ οφείλουμε να πούμε ότι η σκωληκοειδής απόφυση, στην πραγματικότητα ΕΧΕΙ κάποια λειτουργία στον ανθρώπινο οργανισμό. Η λειτουργία της είναι να παίζει το ρόλο "δοκιμαστικού σωλήνα", βοηθώντας το ανοσοποιητικό σύστημα να δημιουργήσει αντισώματα για διάφορους παθογόνους οργανισμούς. Όμως αυτή είναι μια λειτουργία που απέκτησε ΜΕΤΑ την "καταλοιποποίησή" της. Γιατί σε άλλους οργανισμούς, είναι σαφής η λειτουργία που εξυπηρετεί αυτό το όργανο, μια λειτουργία που στον άνθρωπο έχει καταργηθεί. Και βέβαια η Εξελικτική θεωρία, προβλέπει και αυτήν ακριβώς την καινούργια χρήση κάποιων υπολειμμάτων παλαιότερων μορφών ζωής, σε νεότερους οργανισμούς. Συνεπώς, η καινούργια χρήση της σκωληκοειδούς απόφυσης, όχι μόνο δεν αναιρεί το επιχείρημα ύπαρξής της ως καταλοίπου, αλλά αντιθέτως, δίνει άλλη μία απόδειξη των προβλέψεων της Φυσικής Επιλογής, της Εξελικτικής θεωρίας.

Ρωτούν οι Δημιουργιστές για τα κατάλοιπα, και ορίστε! Απαντούμε! Είναι λοιπόν πρόθυμοι να δεχθούν την αλήθεια; Ή ρωτούν μόνο από αντίδραση, για να έχουν μια δικαιολογία για την τύφλωσή τους;

Είναι εύκολο να κατηγορούμε τους άλλους, (τους άθεους) για τύφλωση και για παρωπίδες, όταν αρνούνται την προφανέστατη φανέρωση του Δημιουργού στα έργα του. Το δύσκολο είναι να βγάζουμε τις δικές μας παρωπίδες, στα όσα μας δείχνουν οι άλλοι. Και ως Χριστιανοί οφείλουμε ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ φορείς αλήθειας και όχι παρωπίδων σαν τους άθεους Εξελικτές.