Μαθηματικές ικανότητες των ζώων

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Εξελικτική πορεία

Μερικά ζώα είναι πολύ καλά στην Αριθμητική!

Αυτό που μας κάνει ανθρώπους είναι κυρίως η νόηση. Όμως και τα ζώα δεν είναι εντελώς αμέτοχα αυτής της ικανότητας! Διάφορα πειράματα, αποδεικνύουν ότι τα ζώα μπορούν σε κάποιο βαθμό να μετρούν, μερικά μάλιστα με πολύ εντυπωσιακές επιδόσεις!

.

 Το χάσμα μεταξύ των νοητικών ικανοτήτων του ανθρώπου, από των ζώων, δεν είναι και τόσο τρομερό. Υπάρχουν εντυπωσιακές νοητικές ικανότητες ζώων, που δείχνουν ότι ο δικός μας εγκέφαλος δεν είναι παρά μόνο μία "αναβάθμιση" μιας πιο πρωτόγονης υπολογιστικής μηχανής, την οποία έχουν τα ζώα γύρω μας. Αλλά αυτό μένει να το αποδείξει η επιστήμη της Ιατρικής με τους πολυσχιδείς κλάδους της. Εμείς ας δούμε εδώ μόνο τις ενδείξεις που μας παρουσιάζουν τα παρακάτω πειράματα:

Στο περιοδικό Science Illustrated Νο 13 (Απριλίου 2006, σελ. 84-87), μπορούμε να βρούμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, με τα πορίσματα μελετών, όσον αφορά τις ικανότητες των ζώων στο μέτρημα. Στις δύο αυτές εικόνες, μπορείτε να πάρετε μία ιδέα για τις ικανότητές τους:

 

Και βέβαια είναι εντυπωσιακές οι επιδόσεις αυτές των ζώων που μελετήθηκαν! Και δείχνουν πως το χάσμα που μας χωρίζει από τα ζώα, και που μας έκανε ικανούς να δεχθούμε από τον Θεό το "κατ' εικόνα", δεν είναι τόσο αγεφύρωτο, όσο θα ήθελαν να πιστεύουν οι Δημιουργιστές.

Όμως ούτε οι άθεοι Εξελικτές δεν δικαιώνονται από αυτή τη διαπίστωση, για τις ικανότητες των ζώων στο μέτρημα. Γιατί σκεφθείτε ότι οι "υπολογιστικές μηχανές", δεν φυτρώνουν από μόνες τους ξαφνικά στον κόσμο! Πολύ δε περισσότερο, όταν μιλάμε για ΖΩΗ!

Ένας καταπληκτικός Κατασκευαστής είναι υπεύθυνος για όλη αυτή τη ΝΟΗΣΗ που επιδεικνύεται στην κτίση Του!