Λογικά άλματα στην επιχειρηματολογία των Δημιουργιστών

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Δημιουργισμός

Όταν αναιρείς άλλο αντί άλλου, όλα φαίνονται εύκολα. Αλλά η αλήθεια δεν επιτρέπει τις παρερμηνείες.

Η πιο συνηθισμένη τακτική των Δημιουργιστών, είναι να αναιρούν άλλο αντί άλλου, όπως και κάθε ένας που απέχει από την αλήθεια, και στερείται επιχειρημάτων. Γι' αυτό, είτε αναιρούν την εξελικτική θεωρία όπως ήταν ακόμα στα σπάργανα, είτε με επιχειρήματα 50 ετών παλιά που ήδη καταρρίφθηκαν από τη σύγχρονη επιστήμη (αλλά δεν το έμαθαν αυτοί), είτε με το να συγχέουν την Αθεϊστική Εξέλιξη, με αυτήν καθεαυτήν την ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ από τον Θεό (και φυσικά αποδεδειγμένη) Εξέλιξη.

.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της τακτικής, είναι το βιβλίο του Νικολάου Βασιλειάδη (εκδόσεις Σωτήρος), με τίτλο: "Ο Δαρβίνος και η Θεωρία της Εξέλιξης".

Διαβάζοντάς το, ο συνεπής και λογικός αναγνώστης, αντιλαμβάνεται αμέσως, την παράλογη τακτική που ακολουθείται, προκειμένου να χτυπηθεί μια καθαρά επιστημονική και αποδεδειγμένη θεωρία. Στη συνέχεια, θα αναφέρουμε χαρακτηριστικές τακτικές αυτού του βιβλίου, που όμως είναι ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΕΣ με τις τακτικές που ακολουθούν όλα σχεδόν τα βιβλία των Δημιουργιστών:

 

Α. Δημιουργία Σύγχυσης προς το αντικείμενο της Εξέλιξης

Το πρώτο που κάνει το εν λόγω βιβλίο, είναι να δημιουργεί σύγχυση στον αναγνώστη, ως προς το αντικείμενο της Εξελικτικής Θεωρίας. Και αυτό είναι προφανώς αντανάκλαση της σύγχυσης του ίδιου του γράφοντος για το θέμα.

Κατ' αρχήν παρουσιάζοντας αυτό το βιβλίο τις πρώιμες αναζητήσεις του Δαρβίνου και των πρώτων Εξελικτών, δημιουργεί στον αναγνώστη μια ψευδή εντύπωση, για το τι τελικά έχει αποδειχθεί από την επιστήμη, και ποιες είναι οι οριστικές αποδοχές της Εξέλιξης, όχι βάσει θεωριών, αλλά βάσει αποδείξεων.

Και ακόμα, συγχέοντας της θεωρία της Εξέλιξης, (ως επιστημονική και αποδεδειγμένη διαδικασία), με την ΑΘΕΪΣΤΙΚΗ Τυφλή Εξέλιξη, δημιουργεί στον πιστό αναγνώστη που δεν γνωρίζει την Εξέλιξη, απέχθεια για τη θεωρία αυτή. Διαρκώς πολεμάει σύσσωμη την Εξελικτική θεωρία, δήθεν ως "αθεϊστική", αποκρύπτοντας από τον αναγνώστη, ότι υπάρχουν και Εξελικτές που πιστεύουν στην Δημιουργία του Θεού ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΣ, όπως εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί Εξελικτές.

 

Β. Αναίρεση άλλων αντί άλλων

Με την ανωτέρω τακτική, δηλαδή παρουσιάζοντας τις αντιφάσεις της Αθεϊστικής Τυφλής Εξέλιξης, ως μοναδική θεώρηση της Εξελικτικής Θεωρίας, μπορεί πλέον ο Δημιουργιστής συγγραφέας, να επιχειρήσει το δεύτερο λογικό άλμα του: Να αναιρέσει την Αθεϊστική Εξέλιξη, δήθεν ως Εξελικτική πρακτική!

Όπως δείχνουμε και σε αυτή την ιστοσελίδα, βεβαίως η Αθεϊστική Τυφλή Εξέλιξη είναι μια ανοησία. Δεν είναι δυνατόν όλα αυτά να έχουν δημιουργηθεί τυχαία. Και πρέπει κάποιος να είναι περισσότερο τυφλός από τους Δημιουργιστές για να το δέχεται. Και σε αυτό στηρίζεται ο συγγραφέας:

Αφού πρώτα δίνει τον απαράδεκτα εσφαλμένο ορισμό: Εξέλιξη = Αθεϊστικη Εξέλιξη, μετά αποδεικνύει σαφώς, ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται μόνα τους. Και καταλήγει με το εξ' ίσου εσφαλμένο συμπέρασμα: "Άρα, η Εξέλιξη είναι λάθος!".

Αυτό όμως που ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ από τους αναγνώστες του, (ή που δεν θέλει ούτε ο ίδιος να το σκέφτεται), είναι ότι αν Ο ΘΕΟΣ είναι αυτός που κατευθύνει την (αποδεδειγμένη) Εξελικτική διαδικασία, τότε όλα τα επιχειρήματα που απευθύνονται ενάντια στην Τυφλή Εξέλιξη, ακυρώνονται, και η Εξέλιξη είναι Ο ΤΡΟΠΟΣ που ο Θεός δημιούργησε κατευθυνόμενα τον κόσμο.

Πράγματι! Δεν υπάρχει ούτε ένα σοβαρό επιχείρημα ενάντια στην ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ από τον Θεό Εξέλιξη. Μόνο η Τυφλή Εξέλιξη αποδεικνύεται εσφαλμένη. Όμως οι Δημιουργιστές αυτά τα δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα τα συγχέουν.

 

Γ. Αναίρεση παρωχημένων πραγμάτων

Με βάση επίσης, τη σύγχυση που δημιουργούν οι Δημιουργιστές, ανακατεύοντας το τι υπέθεταν αρχικά οι εμπνευστές της Εξελικτικής Θεωρίας, και του τι πράγματι έχει τελικά αποδειχθεί, επιχειρούν και το εξής λογικό άλμα:

Χτυπούν όσες από τις θέσεις των αρχικών εμπνευστών της Εξελικτικής Θεωρίας έχουν τελικά αποδειχθεί εσφαλμένες από τη σύγχρονη επιστήμη, και τις παρουσιάζουν ως απόδειξη κατά της Εξέλιξης! Λες και η Εξελικτική Θεωρία βρίσκεται ακόμα στον καιρό της σύλληψής της! Λες και δεν έχει διαμορφωθεί καθόλου από τότε! Λες και σήμερα δεν απηχεί όλα όσα αποδείχθηκαν τελικά από την επιστημονική έρευνα! Κάτι τέτοιο όμως, δεν είναι ούτε τίμιο, ούτε συμβατό με ανθρώπους που θέλουν να εκφράζουν την εν Χριστώ αλήθεια.

Η αλήθεια είναι ότι η Εξελικτική Θεωρία από τον καιρό του Δαρβίνου έχει και αυτή εξελιχθεί, και έχει διορθώσει όλα τα αρχικά της λάθη, και πλέον στηρίζεται όχι σε υποθέσεις, αλλά ΣΕ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Παρομοίως, σε όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα, έχουν αλλάξει και οι Δημιουργιστές πολλά από τα επιχειρήματά τους, ώστε να συμβαδίζουν με τις επιστημονικές ανακαλύψεις. Αλλά πολλοί από αυτούς, έχουν μείνει στον 20ό αιώνα! Χρησιμοποιούν ακόμα εκείνη την παλιά και εσφαλμένη επιχειρηματολογία. Αλλά το να γίνεται αναφορά σε επιχειρήματα εκείνης της εποχής, και να παρουσιάζονται ως ισχύοντα, συντελεί στην παραπληροφόρηση του κόσμου.

Για παράδειγμα, το επιχείρημα ότι οι σκελετοί των Νεάντερνταλ, ήταν σκελετοί ανθρώπων με... αρθρίτιδα, είναι ένα επιχείρημα που χρησιμοποιούσαν οι Δημιουργιστές προ... 50ετίας! Και κανένας επιστήμονας, και κανένας σοβαρός ερευνητής δεν το υποστηρίζει πλέον. Αλλά το ίδιο αυτό επιχείρημα, χρησιμοποιείται σε Δημιουργιστικά βιβλία, όπως του  Απόστολου Χ. Φράγκου: "Από τον πίθηκο;" (Εκδόσεως 1988!!!), στις σελ. 171 και 172.

Και μόνο το ότι οι Δημιουργιστές έχουν και αυτοί αλλάξει επιχειρηματολογία, (όσοι τουλάχιστον από αυτούς αγωνίζονται να παρακολουθήσουν τις επιστημονικές εξελίξεις), τους στερεί το επιχείρημα ότι δήθεν "οι Εξελικτές πιστεύουν σε αναπόδεικτα πράγματα που διαρκώς τα αλλάζουν". Γιατί το ίδιο κάνουν και αυτοί!

Το γεγονός είναι ότι παρόμοια βιβλία με του Νικολάου Βασιλειάδη, ή του Απόστολου Χ. Φράγκου, ή άλλων επίδοξων ακυρωτών της θεωρίας της Εξέλιξης, όχι μόνο δεν γράφουν ουσιαστικά τίποτα εναντίον της, αλλά αντιθέτως, εκθέτουν τους συγγραφείς τους ως απληροφόρητους, που αγνοούν τόσο την επιστήμη, όσο και την Αγία Γραφή, την οποία υποτίθεται ότι στηρίζουν!