Ο μακρινότερος γνωστός γαλαξίας διαψεύδει τους Δημιουργιστές

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Χρονολογήσεις

Πώς είναι δυνατόν το σύμπαν να είναι μόνο λίγων χιλιάδων ετών, και να υπάρχουν γαλαξίες 12 δισεκατομμυρίων ετών;

Δεν είναι μόνο η "συνωμοσία" των βιολόγων και των φυσικών, που διαψεύδει τους Δημιουργιστές, στην "εκπληκτική" τους άποψη ότι το σύμπαν είναι μόνο λίγων χιλιάδων ετών. Τους διαψεύδουν και οι αστρονόμοι!

.

Στις 14/9/2006, ένα άρθρο τη ιστοσελίδας in.gr, στη διεύθυνση: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=738664&lngDtrID=252, έδωσε στη δημοσιότητα την ανακάλυψη ενός γαλαξία τόσο μακρινού, που κονιορτοποιεί για άλλη μια φορά, τις ερμηνείες των Δημιουργιστών, περί δήθεν δημιουργίας τους σύμπαντος μόλις προ λίγων χιλιάδων ετών. Ακολουθεί το δημοσίευμα:

 Στο όριο του Σύμπαντος
Ο μακρινότερος γνωστός γαλαξίας δείχνει τις απαρχές του φωτός

Λονδίνο

Το ιαπωνικό τηλεσκόπιο Subaru στη Χαβάη εντόπισε τον μακρινότερο και αρχαιότερο γνωστό Γαλαξία, ο οποίος σχηματίστηκε πριν από σχεδόν 13 δισ. χρόνια, όταν άρχισαν να δημιουργούνται τα πρώτα άστρα και εμφανίστηκε φως.

Ο μακρινός γαλαξίας, που ονομάστηκε IOK1, εμφανίζεται στις εικόνες του τηλεσκοπίου όπως ήταν λίγο μετά το σχηματισμό του, μόλις 780 εκατ. χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη. Το Σύμπαν εκτιμάται όχι έχει ηλικία γύρω στα 13,66 δισ. χρόνια.

Ο IOK1 είναι 60 εκατ. χρόνια αρχαιότερος από τον αμέσως επόμενο πιο μακρινό γαλαξία. Οι διαφορές ανάμεσα στους δύο γαλαξίες επιτρέπουν στους αστρονόμους να προχωρήσουν σε νέες υποθέσεις για το τι συνέβη στο μικρό μεσοδιάστημα. Ο γαλαξίας ΙΟΚ-1 φαίνεται στην εικόνα σε διαδοχικές μεγενθύσεις. Είναι το αρχαιότερο φωτεινό σημάδι στο Σύμπαν.

Οι Ιάπωνες ερευνητές, που δημοσιεύουν τα αποτελέσματά τους την Πέμπτη στο Nature, περίμεναν ότι με τα ειδικά φίλτρα που χρησιμοποίησαν για τις παρατηρήσεις θα εντόπισαν περισσότερους γαλαξίας αυτής της ηλικίας. Τελικά ανίχνευσαν μόνο έναν, γεγονός που αφήνει ανοιχτά δύο ενδεχόμενα.

Το πιθανότερο, εκτιμούν, είναι ότι υπάρχουν κι άλλοι τόσο μακρινοί γαλαξίες, όμως δεν μπορούμε να τους διακρίνουμε επειδή είναι τυλιγμένοι σε ένα αδιαφανές σύννεφο ουδέτερου υδρογόνου. Οι γαλαξίες που δημιουργήθηκαν αργότερα είναι ορατοί επειδή μεσολάβησε ο «επανιονισμός» του Σύμπαντος, δηλαδή η μετατροπή του ουδέτερου υδρογόνου σε πλάσμα από τα ίδια τα άστρα.

Η δεύτερη θεωρία είναι ότι εκείνη την περίοδο, πριν από 12,88 δισ. χρόνια, υπήρχαν ελάχιστα άστρα και γαλαξίες. Σε αυτή την περίπτωση ο επανιονισμός πρέπει να είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα και το Σύμπαν ήταν ήδη διαφανές.

 

Τι έχουν να πουν γι' αυτό οι Δημιουργιστές; Ως πότε θα κλείνουν τα μάτια στην αλήθεια;