Μετάλλαξη προστατεύει από Ελονοσία

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Γενετική

Η Φυσική Επιλογή στην πράξη

Όταν αρνούνται τη λειτουργία της φυσικής επιλογής ορισμένοι Δημιουργιστές, είναι σαν να αρνούνται τα ντοκουμέντα που καθημερινά έρχονται στο φως, και που αποδεικνύουν, ότι η Φυσική Επιλογή είναι μία ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ μέθοδος βελτίωσης των διαφόρων οργανισμών, που λειτουργεί με τη Χάρη του Θεού.

.

Πώς μπορούν οι Δημιουργιστές να αρνηθούν ντοκουμέντα σαν το παρακάτω, που συλλέξαμε από το περιοδικό Science Illustrated Νο 12 (Μαρτίου 2006, σελ. 22);

Στη Δυτική Αφρική, ένας στους τέσσερις δεν κινδυνεύει από τπν Ελλονοσία.

Περισσότερα από ένα στα τέσσερα παιδιά στη Δυτική Αφρική διαθέτουν μια μεταλλαγμένη μορφή αιμοσφαιρίνης στα ερυθρά τους αιμοσφαίρια, η οποία τα προφυλάσσει από την ελονοσία.

 

Αφρικανοί και Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα πώς γίνεται αυτό. Τα παιδιά δεν αποφεύγουν τη μόλυνση από το επικίνδυνο παράσιτο, αλλά η συγκεκριμένη μετάλλαξη εμποδίζει τη δραματική εξέλιξη της ασθένειας.

Όταν ένα κουνούπι που φέρει το πλασμώδιο της ελονοσίας τσιμπάει έναν άνθρωπο, το παράσιτο περνάει στην κυκλοφορία ταυ αίματος και στη συνέχεια εισβάλλει στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Εκεί πολλαπλασιάζεται ταχύτατα και ξεκινάει έναν περίπλοκο κύκλο ζωής, που οδηγεί στην εκδήλωση των συμπτωμάτων της ελονοσίας. Καθ' οδόν, το πλασμώδιο εναποθέτει μια πρωτεϊνη στην επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων, η οποία δημιουργεί σ' αυτήν «ρόζους». Εξαιτίας της ανώμαλής τους επιφάνειας, τα αιμοσφαίρια παθαίνουν συγκόλληση και η σπλήνα δεν κατορθώνει να τα διαχωρίζει από το αίμα. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν, όμως, ότι, εάν κάποιος διαθέτει τη μεταλλαγμένη εκδοχή της αιμοσφαιρίνης, στην επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων σχηματίζονται πολύ λιγότεροι «ρόζοι». Γι' αυτό και έχουν πολύ μικρότερη τάση συγκόλλησης.

 

Όπως ακριβώς δίδαξε ο Δαρβίνος, όταν το περιβάλλον ευνοεί μια μετάλλαξη, η μετάλλαξη αυτή εξαπλώνεται στον τοπικό πληθυσμό. Ενώ σε περιοχές σαν τη δική μας, που δεν έχει πρόβλημα Ελονοσίας, είναι σπανιότατη!

Ο Δαρβίνος λοιπόν είχε δίκιο, και μάλιστα με ντοκουμέντα!