Αυστραλοπίθηκοι κλείνουν το κενό 3,5 - 3,8 εκατ. ετών πριν

Εξελικτική Δημιουργία
Κεντρική Σελίδα   Εξέλιξη

Ένα ένα τα κενά στις γνώσεις μας για τους πιθηκοειδείς προγόνους μας κλείνουν

Μειώνονται όλο και περισσότερο οι δικαιολογίες του Δημιουργισμού, που πάει να στηριχθεί σε ελλείποντες κρίκους της ιστορίας της Εξέλιξης και της ζωής. Νέα ευρήματα απολιθωμένων αυστραλοπιθήκων, από την ελλείπουσα περίοδο 3,5 - 3,8 εκατομμυρίων ετών πριν, κλείνουν αυτό το εξελικτικό κενό.

.

Στις 18/7/2007, η ιστοσελίδα της εφημερίδας Καθημερινής, δημοσίευσε σχετικό άρθρο με πληροφορίες από το Ρόιτερς, στη διεύθυνση: http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathextra_11_18/07/2007_197529. Ο τίτλος του είναι: "Επιβεβαιώνεται η γενεαλογία της «Λούσι» χάρη στην ανακάλυψη απολιθωμάτων στην Αιθιοπία…"

Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, το νέο αυτό εύρημα, θα δώσει νέα στοιχεία για την γενεαλογία καταγωγής του Αυστραλοπιθήκου «Λούσι», ηλικίας 3,2 εκατομμυρίων ετών, που ανακαλύφθηκε στην Αιθιοπία το 1974 από τους Αμερικανούς Παλαιοντολόγους Ντόναλντ Γιόχανσον και Τομ Γκρέι.

Το κρανίο της πασίγνωστης Λούσυ. Πήρε το όνομά της, από το τραγούδι των Μπήτλς που ακουγόταν στο ραδιόφωνο κατά τη στιγμή της ανακάλυψής της.

 

Ο Αυστραλοπίθηκος αυτός, ήταν μεγάλη ανακάλυψη τότε, γιατί για πρώτη φορά οι επιστήμονες είχαν μια απτή απόδειξη ότι υπήρξαν πλάσματα που βρίσκονταν μεταξύ ανθρώπου και πιθήκου, στην αρχαία εκείνη περίοδο. Και ήταν τότε ο αρχαιότερος Αυστραλοπίθηκος, σε τόσο καλή κατάσταση, που να επιβεβαιώνει τη σωματική του κατασκευή. Βεβαίως αργότερα ανακαλύφθηκε και άλλο ένα τέτοιο απολίθωμα, λίγο αρχαιότερο, σε ακόμα καλύτερη κατάσταση, χρονολογούμενο στα 3,3 εκατομμύρια έτη. Όμως, δεν υπήρχαν μέχρι τώρα απολιθώματα για το διάστημα αυτό, από τους Αυστραλοπιθήκους afarensis σαν τη Λούσυ, και τους προγόνους της που θεωρείτο ότι είναι οι Αυστραλοπίθηκοι anamensis.

Η Λούσι και οι σύγχρονοί της Αυστραλοπίθηκοι afarensis, στέκονταν όρθιοι και βάδιζαν στα δύο τους πόδια, ενώ ήταν και δεινοί στο σκαρφάλωμα των δέντρων.

Οι θεωρίες των Ανθρωπολόγων, που θέλουν το είδος της Λούσι να έχει άμεση συγγένεια με τον πρόγονό του, τον Αυστραλοπίθηκο anamensis, επιβεβαιώθηκαν με την ανακάλυψη μεγάλου αριθμού κρίσιμων απολιθωμάτων οδοντοστοιχιών στην περιοχή Αφάρ της Αιθιοπίας από την επιστημονική ομάδα του Ανθρωπολόγου Γιοχάνες Χαϊλέ-Σελάσιε του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Κλίβελαντ.

Τα απολιθώματα, που παρουσίασε η ομάδα του Κλίβελαντ, βρέθηκαν στην περιοχή Βοράνσο-Μιλέρ της επαρχίας Αφάρ και καλύπτουν το εξελικτικό κενό μεταξύ του anamensis (πριν 4,2 έως 3,9 εκατ χρόνια) και του είδους afarensis (πριν 3 έως 3,6 εκατ χρόνια), στο οποίο ανήκε και η Λούσι.

«Τα απολιθώματα ανθρωποειδών, που συλλέξαμε έχουν ηλικία μεταξύ 3,5 και 3,8 εκατομμυρίων ετών και θα μας φανούν ανεκτίμητα στην καταγραφή της ακριβούς σχέσης των δύο ειδών», ανέφερε γραπτή δήλωση του δρ Χαϊλέ-Σελάσιε.

Ομάδα Αμερικανών Ανθρωπολόγων ανέφερε ότι εντόπισε νέα απολιθώματα, που αποδεικνύουν ότι άμεσος πρόγονος της Λούσι ήταν ο Αυστραλοπίθηκος anamensis.

 

Η ομάδα των Ανθρωπολόγων ανακάλυψε απολιθώματα οδοντοστοιχιών που ανήκουν σε τουλάχιστον 40 ανθρωποειδή. Οι σημαντικότερες ανακαλύψεις απολιθωμάτων προϊστορικών ανθρωποειδών έχουν γίνει σε Αιθιοπία, Κένυα και Τανζανία.

Όσοι θέλουν να περιορίσουν τη Δημιουργική ενέργεια του Θεού σε μόνο τον άνθρωπο, αποξενώνοντάς τον από τα άλλα ανθρωποειδή δημιουργήματα, πλέον θα έχουν να απολογηθούν για περισσότερα πράγματα στις συζητήσεις τους με τους εξελικτές. Η θεωρία της Εξέλιξης, είναι μια επιστήμη που οι προβλέψεις της αποδεικνύονται από τις διαρκείς ανακαλύψεις καθημερινά. Η πρακτική επιβεβαίωση των προβλέψεων, είναι χαρακτηριστικό για κάθε πραγματική επιστήμη, και απόδειξη αλήθειας για τις θεωρίες της.

Άλλα σχετικά άρθρα μας: Παιδί - Αυστραλοπίθηκος  3,3 εκατ. ετών <> Οι ανακαλύψεις για την εξελικτική πορεία των πρωτευόντων <> Πίνακας ανακαλύψεων ανθρωποειδών